3 simbola srpske svadbe

Bilo da se organizuju u južnoj, severnoj ili istočnoj Srbiji, postoje tri ključne stvari koje su neizostavan deo svih naših venčanja. Pogledajte šta je u pitanju…

 

Na  venčanjima možemo videti vesele mladence i goste, zabavan bend ili savršenu hranu ili piće. Međutim, za vas smo izdvojili tri stvari bez kojih srpska svadba ne može da se zamisli.
1. Domaća rakija

Pored vina, vermuta, votke i ostalih alkolonih pića, rakija je ta koja se ne sme izostaviti na venčanju. Da li ćete sa gostima vi lično nazdraviti jabukovačom ili medovačom , ili će oni sami između sebe, nije toliko bitno, važno je da ljubitelji dobrih domaćih rakija budu zadovoljni. Tako da ovo malo, ali jako piće nikako ne smete zaboraviti.

 

2. Srpsko kolo

Posle sečenja torte i slatkih zalogaja, pravo je vreme da sve zvanice podignete na noge. To je pravi momenat da ne razmišljate kakva je šminka i da li vam svaki pramen kose stoji na svom mestu. To je trenutak kada treba da se opustite i proveselite, što bi naš narod rekao, „za sve pare“. Muzika neka krene, a gosti će već sami priskočiti u kolo zajedno sa vama.

 

3. Trubači

Kada su kazaljke sata već otkucale ponoć, to je pravo vreme za trubače. Ako volite da vam truba svira na uvce, od Đurđevdana pa do Kalašnjikova, obavezno pored izabranog benda, organizujte i dolazak trubača. Ukoliko niste veliki ljubitelj narodnih pesama, svakako ih možete preskočiti, ali jak zvuk truba sigurno će svakog gosta naterati da zaigra.

 

Ako malo bolje razmislite, videćete da gotovo na svim venčanjima kojima ste prisustvovali ove tri stvari su bile ključne. Ukoliko bi još neku stavku izdvojili pod „obaveznom“, pišite nam, a mi ćemo dalje preneti svim ostalim budućim mladencima.

 

Marija Jović

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien