5 koraka do savršene frizure na venčanju

Foto: Flickr

Frizura je važan deo vašeg izgleda, zato su pre samog venčanja neophodne posebne pripreme.

Kada ste odredili datum za venčanje, vreme je da razmišljate i o frizuri koja će vas krasiti tog posebnog dana. Najpre izaberite frizera i zakažite probu i termin za pravljenje frizure, a to je naročito važno ako vas od dana venčanja dele samo dva ili tri meseca. Slobodno idite i na nekoliko proba dok ne budete potpuno zadovoljni izgledom svoje kose.

Pripremite svoju kosu

Operite i osušite kosu noć pre venčanja, ali nemojte koristiti posebne kozmetičke preparate za kosu. Ukoliko imate baš kovrdžavu kosu, nemojte birati frizure koje podrazumevaju ispravljanje kose. Lepše će vam stajati, a i frizer će lakše napraviti remek-dela od prirodne kose kao osnove. To posebno važi za slučajeve kada se venčavate u vlažnim vremenskim uslovima.

Pažljivo izaberite željenu frizuru

Pre izbora frizure pregledajte što više izvora. Pinterest je odlično mesto za izbor savršenih frizura, ali imajte na umu da su frizure na fotografijama prikazane samo iz jednog ugla. Zato nađite što preciznije fotografije, kako bi vaš frizer znao tačno šta želite i očekujete od frizure.

Pročitajte i FRIZURA ZA MLADU: 24 PREDLOGA ZA DUGU KOSU

Neodlučni ste u izboru frizura

Ukoliko vam je teško da se odlučite za frizuru koja će vas krasiti na venčanju, odnesite frizeru fotografiju venčanice i pokažite mu nakit koji ćete nositi. Verovatno će vam predložiti stil koji najbolje ide uz izabranu haljinu.

Kažite šta ne želite

Ako niste sigurni šta želite, recite frizeru šta nikako ne želite. I to mu može pomoći u iznošenju predloga za savršen izgled vaše kose.

Budite otvoreni za promene

Ako vam se neki poseban stil zaista sviđa, predložite frizeru da vam ponudi odgovarajuće frizure, makar to podrazumevalo i promenu boje i dužine kose. Ukoliko menjate boju kose, ofarbajte se desetak dana pre venčanja, tako će vam boja imati lepu nijansu, a izrastak se neće videti. Pored toga, imaćete i vremena da se predomislite oko boje kose i vratite staru nijansu pre venčanja.

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien