5 pravila za naručivanje pesama na venčanju

Foto: Tumblr

Ako je na svadbi predviđeno naručivanje pesama, treba poštovati nekoliko pravila.

Sve veći broj mladenaca ima dogovor s bendom ili di-džejem da se pesme ne naručuju, već muzičari sviraju po svom planu ili spisku koji im dostave mlada i mladoženja.

Ukoliko je ipak dozvoljeno gostima da naruče pesmu, treba se pridržavati određenih pravila.

1. Naručite pesmu na početku proslave. Verovatno će pred kraj slavlja bend svirati pesme koje su po želji mladenaca, pa je dobro da pesmu naručite pre nego što se atmosfera zagrejala.

2. Ne govorite muzičarima ko ste i šta ste i koliko ste važan gost. To je jednostavno nepristojno, a opet, s druge strane, svi gosti su podjednako bitni.

Više o … PESME ZA PRVI PLES

3. Ne vređajte muzičare govoreći da im je izbor pesama loš. Na taj način ćete uvrediti i mladence koji su se odlučili baš za taj bend, a najverovatnije i sami birali pesme.

4. Poštujte želje mladenaca. Ukoliko su mlada i mladoženja izrazili želju da muzičari ne izvode određene numere ili vrstu muzike, poštujte njihovu odluku. Nepristojno je da uporno insistirate i time ne pokazujete poštovanje prema mladencima.

5. Zapitajte se – Da li mi je zaista važno da naručujemte pesme? S obzirom da mladenci uglavnom predlože spisak pesama muzičarima, da li zaista želite da narušite njihovu koncepciju i planove. Pomislite da je to ipak njihov najvažniji dan u životu.

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien