5 saveta kako da učvrstite vaš brak

Foto: Jovana Tomašević

Kako da život posle venčanja bude lep i ispunjen srećnim trenucima…

Brak je, kažu, posle venčanja, poput prazne kutije. Dakle, morate u nju nešto da stavite kako biste mogli nešto iz nje da uzmete. Ako budete više uzimali nego što stavljate, kutija će uvek biti bolno prazna.

Mi vam dajemo nekoliko važnih preporuka kako da ulepšavate dane sebi i svom partneru i tako svakodnevno činite da vaša zajednička kutija uvek bude ispunjena lepim trenucima i pozitvnim osećanjima.

1. Saslušajte partnera
Nekada je vama ili vašem partneru potrebno da se posle napornog dana oslobodite svih frustacija. Dobronamerni saveti izgovoreni u pogrešno vreme mogu izazvati kontraefekat i dodatno pojačati vaš stres. U tim situacijama, najbolje je da svom partneru iskreno stavite do znanja da želite samo da vas sasluša, a da ćete njegove sugestije čuti kasnije.

2. Prisećajte se zajedničkih trenutaka s početka veze
Povremeno vraćanje u prošlost može vam pomoći da lakše podnesete teret sadašnjosti i planiranje zajedničke budućnosti. Zajednčke uspomene sa letovanja, prepričavanje zanimljivih anegdota, a naročito evociranje romantičnih uspomena s početka veze i sa venčanja, iznova će vas oboje podsetiti zašto ste se zaljubili jedno u drugo i oboma vam pokazati da ste uspešni u najvažnijem – u ljubavi, koja će vam davati snagu za sve drugo.

3. Dajte partneru slobodan dan sa prijateljima
Iako ste se možda zbližili sa prijateljima vašeg partnera, postoje i dalje događaji, poput fudbalskih utakmica, koji su rezervisani samo za momke, ili popodnevne kafe vikendom u kojima uživaju devojke. Odvojeni društveni životi, podrška koju pružate jedno drugom i onaj topli osećaj kada se posle izlaska vraćate u vaš zajednički dom, zasigurno će učvrstiti vaš brak.

4. Poštujte podjednako obe porodice
Partnera ste svojevoljno izabrali, ali njegovu ili njenu porodicu ste dobili „u paketu“. Čak iako ih možda iskreno ne volite, važno je da ih poštujete. Ipak su oni iznedrili ljubav vašeg života. Budite pametni i strpljivi. Ne prigovarajte za ponašanje koje vas direktno ne ugrožava ili na koje vaš partner ne može da utiče. Budite tolerantni i iskreni prema sebi. Ako svojoj majci možete da progledate kroz prste za određeno ponašanje, zašto ne biste mogli svekrvi ili tašti.

5. Pričajte lepo o svom partneru
Izdaja je možda gruba reč, ali sasvim primerena ukoliko o svom partneru tračarite drugima, čak i kada vas je bez razloga naljutio. Vaše međusobne razmirice treba da rešavate samo vas dvoje i između vaša četiri zida. Porodica sve pamti i mnogo teže prašta nego vi.

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien