5 saveta kako izabrati restoran za venčanje

restoran za vencanje

Istraživanje koje smo sproveli među posetiocima 13. Sajma venčanja, zlatarstva i lepih stvari pokazuje da je oko 60 odsto mladenaca u Srbiji za organizaciju svadbe spremno da potroši više od 5.000 evra. Ne treba zanemariti troškove burmi, odela i venčanice i dekoracije, ali će čak 88 odsto mladenaca  najviše novca upravo izdvojiti za restoran za venčanje.

Mesto gde će organizovati svoje slavlje je stavka oko koje se budući mladenci najbrže i najlakše dogovore, ali izbor restorana nije baš tako lak i jednostavan kako se na prvi pogled možda čini.  Evo i naših 5 saveta kako izabrati restoran za venčanje.

1. Rezervišite odmah!

Čim ste izgovorili sudbonosno „da“, nakon što vas je vaš dragi iznenadio romantičnom prosidbom, krenite odmah da razmišljate o restoranu. Nemojte se iznenaditi ako želite da vaše venčanje bude za pet meseci, a iz uprave restorana vam kažu da je prvi slobodni termin za deset meseci, ili čak za godinu dana. Ukoliko ne želite da vaš veridbeni „staž“ traje duže od godinu dana, odmah rezervišite restoran, no pre toga obavezno zakažite i građansko venčanje, ukoliko želite da vas matičar venča u restoranu.

2. Cena menija i dekoracija

Danas gotovo svi restorani imaju paket ponude, koje osim ručka i pića u cenu uključuju i druge stavke, poput svadbene torte ili dekoracije. Cene zakupa kreću se od 25 do 60 evra po osobi, a cena značajno varira da li je reč o švedskom stolu i set meniju. Ukoliko pravite svadbu za 150 zvanica, morate izdvojiti najmanje 3.750 evra za zakup sale (u cenu je uračunato jelo i piće).  Dekoracije koju vam ozbeđuje restoran mogu biti veoma praktične, jer ste na taj način rezervisali restoran i ne morate dodatno da brinete i razmišljate o dekoraciji, ali je itekako važno da sa osobljem tačno dogovorite kako želite da sala izgleda.

restoran za vencanje

Ukoliko imate budžet i za to, dodatna dekoracija će svakako celokupan ambijent restorana učiniti lepšim i drugačijim u odnosu na standradnu ponudu Foto: Agencija White

3. Broj zvanica 

Da li ćete imati 100, 200 ili možda više gostiju, restoran uvek birajte po meri. Da li ste nekada videli da mladenci imaju na venčanju oko 100 gostiju, a sala restorana izgleda kao da će biti 500 zvanica. Prostor restorana treba biti dovoljan da svi gosti mogu udobno da se smeste, ali i da ima dovoljno prostora za igranje. Pojedine sale nude mogućnost pregrađivanja prostora, što može biti vrlo praktično.

4. Lokacija

Koliko god da vam se neki restoran dopao, jednostavno morate razmišljati i koliko će gosti putovati do njega. Ukoliko je venčanje u crkvi ili opštini na jednom kraju grada, a restoran toliko udaljen da bi gosti pregladneli do predjela, takav restoran zaobiđite. Ukoliko vam se restoran posebno dopada bez obzira na udaljenost, razmišljajte o satnici i logističkoj podršci oko prevoza gostiju, eventualnog noćenja ako je venčanje recimo na salašu van grada.

 5. Ambijent

 Osim toga gde se restoran nalazi, jedan od glavnih razloga zašto se mladenci odluče baš za njega jeste upravo ambijent. Da li je prostorija dovoljno osvetljena, da li su stolovi okrugli ili nisu, da li je cela sala pregledna, da li je prilaz restoranu dobar, da li je prostor za muziku i igru adekvatan, samo sun eke od stavki koje izdvajaju pojedine restorane.

POGLEDAJTE i našu ponudu odličnih MESTA ZA VENČANJE 


Autor: Marija Jović

 

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien