5 saveta kako izabrati tortu za venčanje

Ako ste mislili da je za tortu jedino važno da lepo izgleda i bude ukusna, pogrešili ste. Mi vas uveravamo u suprotno, a vi pogledajte i zašto…

 

Momenat sečenja torte često je za mnoge mladence važan i zanimljiv trenutak. Ako ste ljubitelji slatkiša, biranje torte za venčanje neće vam teško pasti. Torta za venčanje pre svega razlikuje se od bilo koje druge, upravo zbog određenih detalja, ali i samog izgleda torte. Pogledajte pet najvažnijih stvari koje treba da znate kada krenete da birate tortu za venčanje.

 

1. Broj gostiju

Prvo i osnovno pravilo za biranje torti jeste broj gostiju. Kao kada ste tražili odgovarajući restoran, prvo ste morali da znate koliko gostiju dolazi na venčanje, tako će i poslatičar da vas pita koliko ste zvanica pozvali. Veličinu torte odrediće broj gostiju, jer se jedno parče torte meri po jednom gostu. Na taj način, moćićete da izaberete da li želite da imate tortu na jedan, dva ili više sprata. Ona može biti veća sa manje spratova, ili uža pa sa više.

detalji i ukrasi na torti za vencanje 2

2. Ukus

Ono od čega će torta biti napravljena, odnosno kakvog će ukusa biti, upravo će zavisiti od vašeg ukusa. Kada je torta u pitanju, nikako nećete moći pogoditi ukus baš svakog gosta, tako da ga onda prilagodite sebi. To može biti voćna torta, čokoladna, ili one sa puno filova i kora. Na vama je da se dogovorite koja je vaša omiljena torta, a onda upravo ta da bude na venčanju.

detalji i ukrasi na torti za vencanje 1

3. Detalji i ukrasi

Torta se može ukrasiti na veoma puno načina. Ona može biti cela ukrašena, ali sa diskretnim šarama, ili obrnuto. Možete poželeti ružice, kuglice, nepravilno isrctane šare, šta god poželite, jer za pravog majstora svog zanata nemogući detalji i ukrasi ne postije. Zato budite maštoviti i učinite vašu tortu originalnom.

 

PROČITAJTE I: Trend koji ćete voleti: Vitraž svadbene torte (Galerija)

 

4. Šlag ili fondan masa

Ako ne želite da vaša torta bude u stilu „naked cakes“, onda ona treba biti prekrivena. Obično se to radi pomoću fondan mase, jer je čvrsta i torta će izgledati savršeno, bez ijedne mane, ali i ukrasi će mnogo jednostavnije da se naprave na takvoj površini torte. Ipak, ukoliko ne želite perviše dekorativnu tortu, onda ona može biti prekrivena belim šlagom.

 

PROČITAJTE I: Novi slatki trend: Naked cakes ili golišave svadbene torte

figurice za tortu za vencanje 3

5. Figurica na vrhu torte

Ono po čemu je torta za venčanje najviše specifična i prepoznatljiva jeste po figurici koja se nalazi na vrhu torte. Obično te figurice predstavljaju mladu i mladoženju. Ipak, ako je vaše venčanje tematsko, zašto ne bi tradicionalne figurice zamenili nekim drugim detaljem.

 

Ne zaboravite da razlike postoje kako u malim i velikim tortama, količini dekoracije, ali i ukusu, tako razlike postoje i u ceni. Veće ali i raskošnije torte uvek su skuplje. Cena torte po kilogramu iznosi od 1.000 do 1.700 dinara, tako da u zavisnosti od budžeta i ukusa,. podelite sa vašim gostima najslađe trenutke.

 

Marija Jović

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien