6 načina kako da ojačate vašu vezu posle dolaska bebe

6 načina kako da učvrstite vaš brak
Foto: Nasmej se ptičica, Dragana Paramentić

Vreme kada u vaš dom dođe beba ne treba da preokrene vaš život naglavačke i time baci vašeg partnera u drugi plan. Naprotiv, to je vreme kada treba da ojačate vašu vezu.

1. Pregovarajte o vašoj vezi

Diskutujte o podeli poslova, da li ćete podjednako brinuti o bebi, ili ćete jednostavo unajmiti nekoga da vam pomogne oko kuće. Razgovarajte, zapišite i držite se plana.

2. Izmenite vaše navike

Iako navike ne mogu odjednom biti promenjene, pokušajte da polako menjate, da svoj život prilagodite novonastaloj situaciji i snagom volje verovatno da ćete uspeti i brže nego što ste mislili.

3. Ne dozvolite da vas to što ste roditelj potpuno definiše

Vi sada imate dve uloge. Supruge i majke ili supruga i oca. Morate napraviti pakt da nećete prestati biti ljubavnici i prijatelji samo zato što ste sada mama i tata. Morate voditi računa o vašem supružniku jer samo tako ćete najbolje brinuti o svom detetu.

PROČITAJTE I: Život u porodici oslobođa od sebičnosti

4. Zapamtite da se dete pridružilo vama, a ne obrnuto

Bili ste par pre nego što se dete rodilo i ostaćete kada dete napusti porodično gnezdo. Integrišite dete u vašu vezu umesto da se ceo život vrtite oko deteta.

5. Ne svađajte se pred decom

Nije u redu a posebno nije dobro svadjati se pred decom. Ona mogu osetiti negativnu energiju i pomisliti da svadja ima veze sa njima a to jednostavno nije okruženje koje želite za vašu decu.

PROČITAJTE I: 5 saveta kako da učvrstite vaš brak

6. Imajte na umu formulu za uspešnu vezu

Kvalitet odnosa zavisi od snage veze i toga da li ona zadovoljava potrebe dvoje ljudi koji su uključeni u nju, Možda zvuči previše jednostavno, ali nikako nećete pogrešiti ako upoznate osećanja vašeg partnera, pokažete mu svoja tako da on može učiniti isto tako da možete da nastavite da gradite ono što vas je spojilo. Čak ni neprospavana noć sa bebom ne može da razbije to.


Autor: Valentina Janićijević

 

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien