6 najpopularnijih vrsta cveća za venčanje

Foto: Flickr

Evo nekoliko predloga za izbor savršenog cveća koje će mirisom i bojom oplemeniti vaš najlepši dan.

Koju vrstu cveća biste izabrali za svoju svadbu? Da li želite klasičan, šareni, mirisan ili pak egzotičan cvet?

Pre nego što posetite cvećaru i odaberete cveće za aranžmane ili bidermajer, pogledajte šest najpopularnijih svadbenih cvetova.

Ruža

Dugo smatrana simbolom lepote i ljubavi, ruža je centralna figura mnogih mitova i bajki. Pesnici već vekovima koriste taj cvet kao metaforu emocija, lepote, strasti i prave ljubavi. Više od tri hiljade sorti ruža se komercijalno uzgaja, a mnoge su dostupne tokom cele godine i uglavnom su pristupačne. Tri glavne vrste su savršeni kandidati za vaše venčanje – hibridne čajne ruže, sitne i baštenske ruže.

Lale

Iako ih najčešće povezuju sa Holandijom, taj cvet zapravo potiče iz Persije. Simbolizujući „večnu ljubav“ i „doba sreće“, lala može biti odličan izbor za venčanja. Cvetovi rastu u širokom spektru boja, uključujući belu i krem; pastelni poput roze, žute i breskve, ali i jakih nijansi poput crvene i ljubičaste. Dostupne su tokom cele godine, najčešće su veoma pristupačne, iako retke sorte mogu biti skupe. Obično se koriste tri sorte – holandske lale ( koje se obično viđaju u cvećarama), francuske lale i prugaste lale u intenzivnim bojama.

Više o … (NE)OBIČAN BIDERMAJER ZA VENČANJE

Kale

Ovaj elegantni cvet je nastao u Africi i simbolizuje „veličanstvenu lepotu“ u svetu cveća. Obično su dostupne dve vrste – sorta sa dugom glatkom stabljikom, velikom glavom cveta i pogodan je za visoke aranžmane i bukete, i minijaturna verzija idealna za bidermajer.

Đurđevak

Sa cvetovima u obliku zvončića koji vise sa tanke stabljike, đurđevak se ponekad naziva „stepenicama do raja“. Iz svojih sitnih cvetova ispušta svež i opijajući miris. U staronordijskoj mitologiji, cvet je povezan sa Ostarom, boginjom proleća, pa je u to doba godine i najpristupačniji.

Hortenzije

Sa svojom bujnim cvetovina i intenzivnim nijansama roze, plave i ljubičaste nije ne čudi podatak da hortenzija predstavlja „taštinu“ u viktorijanskom jeziku cveća. Od žbunastih cvetova možete popuniti aranžmane i bukete, a od nekoliko cvetova može napraviti veoma šarmantan bidermajer.

Božur

Božur ima bujne cvetove jak miris i svetle boje. Cvet se može koristiti za stvaranje lepog centralnog aranžmana i manjih buketa za stolove. Božur je sezonski dostupan od kraja proleća do ranog leta, ali se naći i u jesen.

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien