7 saveta kako biti savršen gost na venčanju

gost na venčanju

Upravo ste dobili pozivnicu za venčanje, a na vama je samo da kupite poklon, zar ne? Niste u pravu. Postoje mnoga pravila koja se odnose na venčanja, međutim ako vi ne igrate glavnu ulogu, ne znači da za vas kao gosta na venčanju, pravila ne postoje.

Pogledajte naš vodič kako možete na veoma jednostavan način biti gost na venčanju, kakvog bi mnogi mladeci poželeli.

1. Ne zovite mladence za svaku sitnicu

Pre nego što mladence pozovete da pitate nešto u vezi venčanja, pogledajte još jednom pažljivo pozovnicu. Na njoj sve piše. Nemojte ih stavljati u neprijatnu situaciju i pitati da li možete da povedete dečka/devojku, ili decu. Ukoliko vam oni sami nisu naglasili da je to moguće, onda je nepotrebno takvo pitanje i postavljati.

2. Nemojte se predomisliti u poslednjem trenutku

Mladencima je bilo i previše stresno da naprave raspored sedenja, a onda još jedan finalni raspored, gde tačno znaju koji gosti dolaze, a koji ne. Ukoliko već znate da imate neodložive obaveze, onda im i recite da ne možete da prisustvujete na venčanju. Naravno, svakome može da iskrsne nešto u poslednjem trenutku, ali nemojte na svaka tri dana menjati vašu odluku.

PROČITAJTE I: 7 saveta kako da napravite raspored sedenja na venčanju

gosti na venčanju

3. Dođite na vreme

Mladencima je veoma važno da gosti prvenstveno prisustvuju činu venčanja onda kada je zakazano. Ne morate čekati poslednji momenat da krenete. Predvidite da možete da upadnete u saobraćajnu gužvu, ili čak da venčanje krene i malo ranije. Mladenci venčanje prave kako za sebe, tako i za svoje goste, zato nemojte da ih razočarate.

4. Preskočite društvene mreže

Iako provodite puno vremena na društvenim mrežama i svaki momenat želite da zabeležite, možda to nije slučaj mladenaca. Koliko god neka fotografija bila lepa, ukoliko su vas zamolili da fotografije ne postavljate na internet, onda to nemojte da radite. Fotografišite se sa vašim društvom, a mladenci će sami posle venčanja postaviti fotografije ako budu želeli.

5. Utišajte ton moliblnog telefona

Zamislite da tokom govora matičara ili izgovaranja sudbonosgno „da“ zazvoni vaš mobilni telefon. Čin venčanja ćete prekinuti, a i kako ćete se osećati da sve zvanice upute pogled ka vama. To je zaista nekulturno, tako da tokom građanskog i crkvenog venčanja odložite vaše telefone ili jednostavno smanjite ton. Pogledajte i ovaj smešni video, koja iako je reklama, možda i najbolje odslikava pojedine goste na venčanju.

 

 

6. Zabavite se i ne pravite dramu

Mladenci će se potruditi da hrana, piće, i muzika budu najbolji od najboljeg. Međutim na venčanju uvek se nalaze nekoliko generacija, što onih mlađih, od prijatelja i kumova, do rodbine, bake i deke. Tako da je veoma teško baš svačiji ukus zadovoljiti. Zato nemojte praviti dramu i burno reagovati na sve ono što vam se ne dopada.

7. Donesite poklon

Ako ste gost na venčanju, normalno je da donesete mladencima poklon. Da li je to koverta sa novcem, neki kućni aparat ili možda dobra flaša vina, nije važno. Važan je vaš gest, kojim iskatujete poštovanje prema mladencima, koji su vas pozvali na svoje venčanje.

PROČITAJTE I: Kako izabrati poklon za venčanje


Autor: Marija Jović

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien