7 saveta kako da napravite raspored sedenja na venčanju

7 SAVETA KAKO DA NAPRAVITE RASPORED SEDENJA NA VENČANJU

Da se niko ne ljuti… Uz pomoć našeg mini vodiča lako i brzo možete napraviti odgovarajući raspored sedenja gostiju u restoranu.

Celokupna organizacija venčanja može biti veoma naporna i stresna, posebno kada je reč o pojedinim zadacima, kao što je pravljenje spiska gostiju. Večito pitanje mladenaca je koga pozvati, a koga ne, međutim kada to odluče tek ih onda čeka pravo mozganje, a to je kako napraviti raspored sedenja na venčanju.

Za vas izdvajamo sedam saveta kako najlakše da smestite vaše goste kako bi svi zajedno mogli lepo da se druže i zabavljaju.

1. Idealan odnos stolova i stolica

Kada ste napravili konačan spisak gostiju, taj broj podelite sa brojem stolova u sali restorana. Posle toga, vidite koliko ljudi može da sedi za jednim stolom, što će najviše zavisiti od njegovog oblika, ali i od veličine prostorije. Gosti treba da se osećaju udobno, tako da ne preterujte sa brojem stolica i stolova u sali!

PROČITAJTE I: 5 saveta kako da izaberete restoran

2. Logične grupe

Goste ćete najlakše smestiti tako što ćete ih podeliti po grupama. Za jednim stolom može da sedne rodbina koja je u dobrim odnosima, a nisu se dugo videli. To će biti jedinstvena prilika da se svi dobro provedu. Kolege sa posla mogu biti druga grupa, a prijatelje rasporedite u zavisnosti od toga ko koga poznaje i ko se sa kim druži. Ukoliko ih ima puno, onda ih podelite i smestite za dva stola. Potpuno je besmisleno za jednim stolom rasporediti tetku i teču, sa kolegom sa posla.

 

raspored sedenja

Foto: Ivana Todorović. Dekoracija sale Agencija White

3. Kartice sa imenima

Iako ste već napravili spisak i proverili ga više puta, obavezno napravite i kartice sa imenima. To će mnogo olakšati posao osobi koja bude zadužena za smeštanje gostiju. jer na taj način neće moći da dođe do zabune ili greške.

4. (Ne)sigurni gosti

Venčanje u crkvi je zavšeno i sledeća destinacija je restoran. Međutim, u tom trenutku saznajete da neki gosti ipak ne dolaze, a da su se neki, uprkos tome što su najavili svoj izostana, ipak pojavili. Tada vam je u glavi samo raspored sedenja i šta onda uraditi. Nemojte dozovliti da vam to pokvari vaš najvažniji dan. Zamolite drugaricu ili kumu da sklone kartice sa imenima gostiju koji ne dolaze, i tamo smestite one koji su nepredviđeno došli. Ili jednostavno pustite da oni sami izaberu slobodno mesto koje njima odgovara.

PROČITAJTE I: Šta gosti zaista misle o vašem venčanju

5. Moji – tvoji gosti

Kako bi imali orijentaciju gde sede čiji gosti, najbolje je restoran podeliti na dva velika dela. Sa jedne strane postavite goste sa mladine strane, a na drugoj neka budu gosti koje je mladoženja pozvao. Oni koji se međusobno poznaju, pozdraviće se i zabavljati.

6. Mala pravila

Po pravilu, kumovi sede za mladenačkim stolom. Oni su, posle vas, najvažniji i zato treba da imaju tu čast da sede zajedno sa vama. Roditelje i najbližu familiju smestite pored mladenačkog stola. Prijatelji i ostala rodbina treba da budu u sredini sale, odnosno smešteni malo dalje od glavnog stola. To ne znači da su oni manje biti, ali jednostavno ne možete sve postaviti blizu vas. Svakako će muzika sve podići na noge, i moći ćete da se sa svima onda veselite. Obratite pažnju da starije goste ne postavite odmah pored muzike, jer će to njima svakako smetati.

7 SAVETA KAKO DA NAPRAVITE RASPORED SEDENJA NA VENČANJU

Foto: Ivana Todorović. Dekoracija sale Agencija White

7. Gosti sa decom

Bračne parove obavezno smestite zajedno. Ukoliko imaju i decu, njima će biti odlično, jer će se mališani zajedno igrati i zabavljati. Teme o kojima mogu da razgovaraju njima su bliske, a može da nastane i neko novo prijateljstvo.


Autor: Marija Jović

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien