7 stvari koje morate da uradite pre nego što izgovorite sudbonosno „Da“

Sedam stvari koje morate da uradite pre nego što izgovorite sudbonosno „Da“
Foto: Foto video studio FVS

Brak je jednostavan i u isto vreme kompleksan entitet. Zato postoje stvari koje bi mladi ljudi trebalo da urade pre nego što izgovore sudbonosno „da“.

Evo  i sedam najvažnijih…

1. Prihvatite odnose vaših roditelja (kakvi god oni bili)

Neki od nas su bili blagosloveni da imaju roditelje koji imaju kvalitetan odnos, ispunjen ljubavlju. Međutim, mnogi nisu bili te sreće. Ukoliko pripadate ovoj drugoj grupi, pre udaje ostavite za sobom negativnost koju osećate u vezi sa odnosima vaših roditelja. Vaš brak ne mora da bude poput njihovog braka i prevazilaženje ovih osećanja može biti jako težak i izazovan zadatak, ali ne i od presudnog značaja.

2. Oslobodite se nezrelosti

Kada analizirate put od vaše prve do poslednje ljubavi, potrebno je da vidite promene koje ste napravili. Morate imati više razumevanja, manje ljubomore, sebičnosti i gorčine. Naravno niko ne može biti savršen, ali iz dana u dan svi rastemo. I pre nego što se posvetimo nekom čoveku moramo postati žena koja je dovoljno zrela da rukuje situacijama sa kojima se suočava.

PROČITAJTE I: Bivše mlade: 7 stvari na koje vas niko neće upozoriti

3. Budite zadovoljni sobom

Svi želimo da izgradimo život sa nekim, a ne sebe da ugradimo u nekoga. Pre nego što se obećate nekome za ceo život, morate biti sposobni da ih uverite da znaju koliko ste posebna i neverovatna osoba i zbog čega zauvek mogu ostati sa vama. Prvo u to morate verovati, a ne čekati da vam neko kaže.

Sedam stvari koje morate da uradite pre nego što izgovorite sudbonosno „Da“

4. Nastavite da živite svoje snove

Suprotno nekim verovanjima, snovi ne prestaju u dvadesetim i tridesetim. Nasuprot, sposobnost da nastavimo da pratimo želje iz mladosti je doživotni poklon. Zbog toga, pre udaje, trebalo bi da osećate da upravo tim činom pratite svoje snove i to zajedno sa partnerom, jer on je taj sa kojim ćete ubuduće odrastati. I ono što je od ključnog značaja jeste da osećate sigurnost da možete sami da uradite sve što želite i što ste želeli.

5. Prestanite da strahujete zbog odluka

Biti sa nekim zauvek ne bi trebalo da bude iz straha da nećete biti bez nekoga. Isto važi i za izbor karijere i izbor životnih okolnosti. Ne bi trebalo da živite na jednom mestu zato što ne znate da li ćete uspeti tamo gde zaista želite da budete. Takođe ne bi trebalo da se udate za osobu samo iz straha da nećete naći nekog drugog. Kao odrasli moramo biti u stanju da napredujemo u nepoznato. Mnogi koji su u braku se susreću sa raznim zastrašujućim i komplikovanim situacijama, a da nisu ni razmišljali da bi im se mogle dogoditi.

PROČITAJTE I: Planiranje venčanja: 4 stvari oko kojih se nećete složiti sa vašim roditeljima

6. Razumite važnost razumevanja

Kada smo mladi to podrazumeva da smo ponekad malo sebični. Zapravo to je često dobra stvar jer pomaže da se podstakne svako od nas da radi u cilju ostvarenja svojih snova i samim tim ne dozvoljavamo da neko diktira našim životnim izborima. Međutim, kada dođe vreme da se život sa nekim podeli, sebičnost može biti zarazna. U braku se donose odluke zajedno. Vaš partner gleda na situacije iz druge perspektive. To znači da mora da postoji kompromis i poštovanje. Zato, pre nego što stupite u brak, morate biti spremni da napustite tvrdoglavost i da budete puni razumevanja za partnera.

7. Morate znati šta je uopšte ljubav

„ Ljubav je strpljiva. Ljubav je ljubazna. Nije zavidna, ne hvali se, nije ponosna. Ne sramoti druge, nije sebična, nije je lako naljutiti, ne sadrži nikakvu evidenciju o nepravdi. Ljubav se ne raduje u zlu, ali se raduje sa istinom. Uvek štiti, uvek veruje, uvek se nada, uvek istrajava. Ljubav nikad ne slabi.“- Prva poslanica Korinćanima Svetog apostola Pavla, Biblija( Novi Zavet)


Autor: Anja Anđelić

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien