8 saveta kako da izaberete bend za venčanje

Izbor benda za venčanje zahteva dosta vremena, zato se naoružajte strpljenjem. Koju će muziku svirati, da li je bakšiš uključen u cenu i kakvo će biti ozvučenje, samo su neka od pitanja o kojima mladenci treba da razmišljaju.

Venčanje čine mnoge stvari poput venčanice, odela, torte i dekoracije, ali dobar prostor u kome se slavi i peva do kasnih večernjih ili ranih jutarnjih sati, uz odlično izabrane pesme i pravi ritam, je nešto o čemu će se dugo pričati. Atmosfera je upravo ono čega se gosti najviše sećaju, a njoj najviše doprinosi muzika.

 

Za vas izdvajamo osam saveta šta sve treba da znate pre nego što krenete u potragu za odgovarajućim bendom.

 1. Kako do benda

Bend možete pronaći na internetu ili po preporuci prijatelja, ali ono što je najsigurnije i provereno, jeste da ste ih negde već slušali, na primer na nekom drugom venčanju, proslavi Nove godine ili rođendanu.

2. Nema čekanja

Na vreme napravite listu bendova koji dolaze u obzir i odmah nakon odabira restorana krenite u potragu! Požurite kako ne bi ostali bez svoje omiljene grupe!

PROČITAJTE I… Najlepše ljubavne pesme za prvi ples

3. Vrsta muzike

Da li će se na vašoj svadbi slušati pop, rok ili narodna muzika, ili od svega po malo, izbor je samo na vama. Na osnovu toga, napravite spisak bendova koji sviraju određenu muziku. Danas mnogi bendovi imaju šaren repertoar, pa ako želite od „Nirvane do Silvane“, najbolje je izabrati upravo takav bend. Na taj način, nećete morati da plaćate dva benda, a biće svakako jeftinije.

 4. Udovoljite sebi, ali i gostima

Muziku birajte po svom ukusu, ali znajte da će pored vaših prijatelja i školskih drugara, biti i starijih generacija. Pokušajte da pronađete neku “zlatnu sredinu” i da, zahvaljujući pravom odabiru pesama, svi mogu da se lepo provedu i opuste. Ipak, to nije zabava samo za vas, već i za sve vaše goste.

 5. Ugovorite cenu

Kada ste konačno pronašli bend, prvo se dogovorite oko cene, da bi procenili da li se uklapa u vaš budžet. Takođe, pitajte koliko sati sviraju i koliko pauza prave. Odmah na početku razgovarajte i o bakšišu. Ukoliko je on uključen u cenu, članovi benda će poštovati vašu želju, kako na venčanju ne bi postojala mogućnost naručivanja pesama. Ovo je sigurnija opcija, da ne biste došli u situaciju da gosti odlučuju o izboru pesama i da se venčanje ne pretvori u želje i pozdrave.

bend-za-svadbu

6. Repertoar pesama

Mnogi bendovi već unapred imaju spremnu listu pesama koje izvode na venčanjima. Naravno, ukoliko želite možete im dati svoju listu pesama. Na taj način bićete sigurni da će muzika tog posebnog dana biti po vašem ukusu.

 7. Članovi benda

Koliko bend ima članova takođe je veoma važno. Saznajte, da li u sastavu postoji samo muški/ženski vokal ili su u bendu i pevač i pevačica. Takođe, da li postoje i prateći vokali i koje instrumente koriste u bendu. Sve je to važno i zbog veličine restorana u kome slavite. Naime, manji bend je idealan ukoliko pravite skromniju zabavu, srednji bend (koji ima od četiri do šest članova) ako slavite u sali srednje veličine, a veliki bend (koji ima preko šest članova) zahteva veći prostor te je idealan za velike svadbe.

 8. Oprema i ozvučenje

Razgovarajte sa članovima benda o tome na kakvoj opremi i ozvučenju rade. Da li imaju neke posebne kostime i scenografiju. Dogovorite se sa njima o postavku bine i razglasa u restoranu. Obratite pažnju da gosti ne sede pored zvučnika, jer onda sigurno neće uživati u muzici.

 


Autor Marija Jović

 

 

 

 

 

 

 

 

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien