Idelani termin za naručivanje torte o kojoj će se pričati

Izgled torte je jedan od najvažnijih detalja sa vašeg venčanja. Na većini fotografija, zajedničkim činom sečenja prvog parčeta, torta je često zvezda ceremonije.

Najviše iskustva u ovoj oblasti ima ekipa Poka Loka koja za svaku ideju ima strpljenja i veštine.

Postoji nepisano pravilo da torta treba da liči na venčanicu. To pravilo je pogaženo pojavom fondana u jarkim bojama i neobičnim oblicima.

Međutim trendovi u ukusima i izgledu se menjaju.

Jedino pravilo koje ostaje je- strogo voditi računa o proizvođaču torte kako ni u jednom momentu ne bi nametnuli brigu mladencima da li će izgled, ukus, kvalitet i svežina zadovoljiti najviše standarde za najvažniji dan. Zato smo najbitnija pitanja postavili ekipi Poko Loko.

 

 

838

 

 

Primećujemo povratak najtežeg vida uređivanja torti – ukrašavanje belim šlagom. 

  • Prema količini poručenih belih torti, možemo da vam potvrdimo da su vrlo popularne bele mladenačke torte. Novina je to da su sami mladenci smeliji u tome da odstupe od standarda pa biraju i torte vrlo jarkih boja ili detalja. Svetski modni trendovi  se prenosi i na izgled torte. Mladenci neretko biraju i torte sa ombre efektom gde se boje stapaju od najtamnije do najsvetlije nijanse. Isto se odnosi i na najaktuelnije boje. Mašta mladenaca je koncetrisana na torte. Dolazak novog para je uvek izazov za našu ekipu. Tema njihovog venčanja, izgled haljine ili oblici koji otkrivaju neke intimne detalje njihove priče – postali su naš posao.

 

 

 

 

Fotografija zajedničkog sečenja prvog parčeta će vas pratiti ceo život – kao i izgled torte. Torta nije detalj već, poput venčanice, odraz vašeg stila. To nikako nije razlog da odstupite od sopstvenog stila i nemojte izbegavati skroman ili romantičan izgled.  Najpoznatije poslastičarnice, poput Poko Loko, imaju najviše iskusta a nema razloga testirati i isprobavati nešto novo po cenu nezadovoljstva. Rizik postoji sa više strana i upravo zato se traži ekipa sa iskustvom i bvelikim prometom – takva reputacija se ne stiče preko noći već ima svoje razloge.

5-originalna-torta

2-gola-tortaIpak fondan više nije neizbežan. Dolazi sezona trenutno najaktuelnijih – venčanja na otvorenom. Pitali smo ekipu Poko Loka koliko se ot tih naturalnih trendova prenelo na izgled torte?

Delimično jeste istina da mladenci se sve češće biraju torte bez fondana. Trenutni trend je “natur stil“, a time fondan (iako nudi bezbroj mogućnosti)  svakako odlazi u drugi plan. Mladenci se vrlo često odlučuju za svadbene torte ukrašene šlagom ili čokoladom, kako su nekada izgledale domaće torte.

Veoma su popularne i takozvane “gole torte“ koje deluju veoma sočno jer dolazi do izražaja fil i kora torte. Takav izgled najvažnijeg dela posluženja na venčanju je ekstreman – vrlo smeo, ali mladenci u Srbiji su sve kreativniji i ne prezaju ni od ovog izazova. Ono šta im mi preporučimo je da pri izboru ovakve torte izaberu različiti ukus za svaki sprat – time se postiže dodatni efekat. Raličitost boje i gustine filova dobrinosi neurednosti izgleda “gole torte“. Iako je jednako komplikovana za pravljenje, i nama je ovaj trend uneo osveženje i ponosni smo što smo popularni po tome što smo uspešno savladali i ovaj trend! Otišli smo korak dalje. Gole torte ukrašavamo svežim cvećem. Mislimo da je to maksimum koji može dase postigne u ovom romantičnom trendu. Poljsko cveće, sveže ruže, postolje u obliku panja…izvukli smo maksimum od prirode.

2 natur gola torta

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Sastav kvalitetne torte se sastoji od svežih jaja, mleka, putera… Neretko mladenci brinu zbog kvarljivih namirnica. Najavžnije je izabrati pouzdanu poslastičarnicu kako ni u jednom momentu ne bi posumljali u kvalitet sastojaka. Svežina torte nikako nije razlog da to bude poslednje što ćete naručiti. Izgled je zahtevan, svežina najvažnija a ukus mora da bude maksimalan užitak za svakog svata. Poko Loko se pokazao kao pouzdan u svakom od ovih zahteva – popularnost su izgradili upravo na tome što upadljiv izled nikako nije uticao na kvalitet i nezaboravan ukus. Upravo zbog toga smo pitali ekipu Poko Loka koji je idealan termin za naručivanje torte i naišli na neočekivan odgovor.

Najbolje vreme za poručivanje svadbene torte  ne postoji! Mladenci koji prerano odaberu tortu neretko se kasnije predomisle. Čekanje poslednjeg trenutka može dovesti do nervoze ili straha od toga da na kraju neće dobiti željenu tortu. Zato bi recimo optimalno bilo nekih jedan ili dva meseca ranije poručiti tortu i dogovoriti se oko detalja. U tom slučaju mladenci mogu rasterećenije da nastave da se bave drugim planovima za svoj dan, jer je torta sada u pouzdanim rukama.

 

 

 

1-jarke-boje

 

Ipak postoji strah – nije čovek često u prili ca bira jednu tortu za toliki broj najbližih. E, tu nastupaju stručnjaci i nemojte se libiti da ih sve pitate.

Najčešće su mladenci vrlo otvoreni za predloge i sugestije. Cene mišljenje ljudi koji se time profesionalno bave. Naravno da postoji i manji broj onih koji već imaju čvrsto formirano mišljenje i odluku šta žele i mi smo tu da ispunimo njihovu želju.4

 Na kraju ostaje samo jedno pitanje za ekipu koja je prošla i napravila SVE: Šta današnji mladenci treba da ‘urade’ kako bi bili originalni?

U današnje vreme, kada se na elektronskim medijima mogu vrlo lako pronaći ideje, veoma je teško biti originalan. Možda bi trebali samo malo više da oslušnu sebe i ono što oni sami vole i žele.

Ne moraju se voditi aktuelnim trendovima, već mogu svoju svadbenu tortu uklopiti sa dekoracijom sale ili izgledom venčanice. Mogu birati i unikatne mladence koji ih asociraju na neki njihov poseban trenutak, ili pak tortu koja će po spratovima ispričati životnu priču mlade i mladoženje.

5-za-smele-mladence

 

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien