Cipele za mladoženju: 3 saveta kako da izaberete odgovarajući model

Foto: Megan Dailor Photography

Pri izboru cipela za venčanje, vodite računa o boji i obliku obuće, ali i o njenoj udobnosti.

 

Ako ste elegantne cipele nosili samo na vašoj maturi ili na venčanju najboljeg prijatelja i ne znate kako da pronađete odgovarajuće, evo nekoliko trikova na šta treba da obratite pažnju pri odabiru savršenih cipele za venčanje.

Boja cipela

Muškarci najčešće za venčanje biraju obuću u crnoj ili braon boji. Tradicionalno crna cipela smatra se više formalnom, dok su braon cipele namenje modernim i muškarcima koji su u trendu i izrazito prate modu.
Ukoliko vam je odelo crno ili sivo, najbolja je opcija da cipele budu u crnoj boji. Braon cipele uvek i jedino idu uz teget odelo, sa braon kaišem. Ukoliko vaš, ali i mladin stajling nije toliko formalan, nego više otkačen i šik, uz odelo možete nositi i starke.

 

Oblik i stil

Iako mislite da su sve elegantne cipele iste, ipak razlika postoji. Obuću pre svega drugačijom može učiniti pertlanje. Pertle mogu da se ušniraju cik – cak ili da idu ravno, odnosno da se ne ukrštaju. Probajte oba načina i videćete razliku.

Obratite pažnju da su neki modeli tako napravljeni da je prednji deo malo više izdužen, tj. da cipela više ide u špic. Takođe, nisu sve kožne cipele glatke. Neke mogu imati jače, odnosno izraženije šavove, pa tako cipela može da izgleda kao da na njoj postoje svedene šare.

Cipele mogu da imaju i mali kaiš sa kopčanjem, umesto pertli. Takva dodatna šnala na cipeli takođe je može učiniti lepšom, ali i elegantnijom. Ne zaboravite i na đon, odnosno petu, koja je za razliku od patika dosta veća, ali i čvršća.

 

Udobnost

Ako ceo vaš život nosite samo patike, nemojte se iznenaditi kada obujete cipele. Imajte u vidu da se u cipelama možete osećati malo čudno i činiće vam se da je peta puno veća nego što zapravo jeste. Najvažnije je da procenite da li vam je cipela taman, kao kada probate bilo koju drugu obuću. Takođe, ukoliko mislite da vam je cipela uska i da vas malo steže, nemojte izimati veći broj, jer će se one tako samo još više prelomiti. Nosite ih po kući da se malo razgaze i rašire kako bi se noga malo privikla u takvoj obući i da na venčanju možete da uživate u svakom koraku koji napravite.

 

Ali pre nego što pronađete cipele, na prvom mestu ipak je odelo, zato PROČITAJTE I: 3 saveta za jednostavan odabir odela za venčanje

 

Marija Jović

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien