Crveno je boja ljubavi

Mlade se sve češće odlučuju da umesto u beloj ili bež haljini sudbonosno “da” izgovore u venčanici jarkih boja. Prednjače crvena venčanica, roze i plava.

Najnovija studija istraživača koji su budućim mladama i mladoženjama postavili pitanje koje će boje biti njihove venčanice i odela, pokazala je da se čak 27 odsto žena neće udati u tradicionalnoj beloj ili venčanici boje šampanjca.

Prema istraživanju globalne agencije “3M”, četvrtina žena starosti od 18 do 24 godine odbacilo je ideju da do oltara došeta u beloj haljini, a deset odsto njih reklo je da će se udati u haljini jarko crvene boje. Svaka dvadeseta mlada krenuće koracima poznatih holivudskih glumica Džesike Bil i En Hatavej koje su se venčale u roze haljini, dok će četiri odsto ispitanih žena u bračni život uploviti u plavom.

Anketa je obuhvatila i emocije koje ljudi povezuju sa bojama, pa je tako ponovo potvrđeno da je crvena najčešća asocijacija na ljubav, dok većinu ispitanica žuta boja podseća na radost i sreću. Zanimljivo je da je trećina mladoženja rekla da je njihov izbor zasnovan na bojama koje su zaštitni znak kluba za koji navijaju.

U agenciji “3M” kažu i da su istraživanjem otkrili da mlade odabir boje i modela venčanice često prepuštaju svojim majkama. Karen Haler koja je učestvovala u obradi rezultata istakla je da iako većina žena zna koje im boje pristaju, a koje ne, majke često imaju poslednju reč. Razlog je, kako je rekla, u tome što ćerke imaju potpuno poverenje u njihov izbor, jer znaju da će one odabrati venčanicu onu koja im najlepše stoji.

Iako vodeći svetski dizajneri verovatno nisu imali uvid u ove rezultate, u svoje kolekcije venčanih haljina uvrstili su i one jarkih boja. Nazapaženije kreacije su, kao i ranijih godina, ponovo bili modeli Oskara de la Rente i Vere Vang koji budućim mladama poručuju da budu odvažne.

POGLEDAJTE ZANIMLJIVU CRVENU VENČANICU: Naše venčanje u viktorijanskom stilu 

 

 

 

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien