Cupcakes na venčanju

Wedding cupcakes
Foto Nemanja Novaković
Wedding cupcakes Foto Nemanja Novaković

Cupcakes su poslednjih godina potisnuli tradicionalne torte i osvojili svadbene trpeze širom sveta. Šareni, čokoladni ili voćni, s originalnim figurama ili bez njih, cupcakes na venčanju goste ostavljaju bez daha

Novi trendovi u organizaciji i dekoraciji venčanja nisu zaobišli ni poslastice, pa se tako sve više mladenaca odlučuje da tradicionalne svadbene torte na nekoliko spratova zameni šarenim i ukusnim – kapkejkovima. Kad je pre nekoliko godina ovaj trend osvojio svet, najveća prednost ukusnih kolačića bila je ta što su povoljniji od torte. Nije samo cena bila prednost, već i činjenica da je mnogo jednostavnije da se svaki gost počasti po jednim kapkejkom umesto da čekaju u redu dok im konobari ili mladenci iseku parče torte.

cupcakes-na-vencanjuMladenci danas, osim zbog povoljnije cene, kapkejkove žele jer ih mogu ukrasiti svojim omiljenim bojama, odabrati omiljene ukuse, personalizovati ih ličnim detaljima i oblicima i tako iznenaditi sve goste neobičnom poslasticom, a opet im ostaje mogućnost da se na vrhu postolja postavi mladenačka torta, koju će iseći.

– Kapkejkovi su uvek vazdušasti i „trpe” sve filove, jer se ukrasi na njih stavljaju neposredno pred posluženje. Spremamo ih po receptima iz američkih kapkejk poslastičarnica, a veoma je važno i to što ne koristimo gotove mikseve iz kutije, aditive i konzervanse. U našim poslasticama nalaze se samo pravi sastojci – kakao, crna čokolada umesto kakao-table, prava vanila umesto veštačke arome, mlečni puter umesto stonog margarina – objašnjava Marina, koja već godinama svojim originalnim, ukusnim i šarenim kapkejkovima uveliča svako slavlje.

Foto Jovana Tomašević

Foto Jovana Tomašević

Mladenci mogu da izaberu tradicionalne čokoladne kapkejkove s bogatim filom od čokolade, čuvene američke tortice sa šargarepom, cimetom i buttercream filom, sočne vanila kapkejkove koji se mogu dodatno začiniti najrazličitijim voćem. Oni sami mogu odabrati ukuse, ali i veličine, u zavisnosti od toga da li će na venčanju biti i dece, pa su za njih idealni mini kapkejkovi.
– Mladenci često ne žele da odustanu od tradicije, već bi voleli da svoje goste počaste i tradicionalnom tortom i modernim kapkejkovima. Mi im nudimo specijalno dizajnirane torte za mladence i kapkejkove po njihovoj želji, i sve to na luksuznom postolju. Tako mogu uživati u mladenačkoj torti na jednom, dva ili tri sprata, dok gosti na vašem venčanju dobijaju kapkejk – malu svadbenu torticu samo za sebe. Svaka torta i svaki kapkejk je malo umetničko delo, dekorisano s puno pažnje i ljubavi – objašnjava ona.

Na budućim mladencima je samo da izaberu da li će svoje prijatelje i porodicu obradovati voćnim, čokoladnim, kapkejkovima s ukusom vanile ili će svoje slavlje učiniti originalnim odabirom neobičnih detalja na torti ukrašenoj šarenim kapkejkovima.

Pošaljite komentar

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien