Devojačko veče: kad mogu muškarci, možemo i mi

Da li ste znali da gotovo 92 odsto anketiranih posetilaca ovogodišnjeg Sajma venčanja planira proslavu momačke i devojačke večeri?

Naše istraživanje dalje pokazuje da će čak 65 odsto ispitanih, poslednju noć „slobode“ slaviti sa društvom u omiljenom kafiću ili kafani. Tradicija momačke večeri je decenijama i decenijama unazad dobar povod pripadnika jačeg pola da se okupe i provesele, nazdrave u ime prijatelja koji će uskoro stati na „ludi kamen”, čime će se, navodno, završiti njegovo momčenje. Na devojačko veče se, međutim, ne gleda jednako blagonaklono.

Sa organizovanjem ovakvih proslava zato se i krenulo znatno kasnije. Tek je seksualna revolucija šezdesetih godina prošlog veka iznedrila termin „devojačko veče”, koje je u većoj meri počelo da se praktikuje osamdesetih godina. Kada je 1998. godine izdat prvi priručnik za organizovanje devojačke večeri, pripadnice nežnijeg pola shvatile su da i one imaju „alibi” da se još jednu noć sjajno provedu bez prstena na ruci.

Kuma kao organizator

Odnosno, bez stega. Na Zapadu je to veći provod i pravi događaj, dok kod nas češće izostane nego što se dogodi. One koje bi, ipak, volele da imaju svoje devojačko veče, trebalo bi da pribeleže neke savete. Za početak, dobro bi bilo da organizaciju prepustite nekom drugom. Kuma će se, po pravilu, najviše obradovati ovom „zadatku”, ali ako želite, i druga dobra drugarica ili sestra mogu da se pobrinu za izlazak. Naravno, ukoliko bi vam proslava bila veliki izdatak, možete je organizovati i kod kuće, uz nekoliko najbližih prijateljica. Najvažnije je, dakle, da se okupite, budete vesele i raspoložene, pijete omiljeno piće, slušate najdražu muziku, malo izogovarate muškarce…

I veče je već uspelo. Nije isključena čak ni opcija „pidžama parti”, jer ona može da bude dovoljno šašava i zabavna! Dakle, nije sve u glamuru, jer i ova noć treba da se odigra po starom dobrom principu – „Nije važno gde, važno je s kim”.

Pažljivo birajte datum za proslavu

Koliko god da bilo mirno, devojačko veče nije dobro organizovati noć uoči svadbe, jer se od mlade logično zahteva da na venčanju blista od svežine, pa bi i najblaža pijanka vidno pogoršala stvari. Zato izaberite bilo koji drugi dan, iako je verovatno najbolje da se žensko društvo okupi nedelju dana pre venčanja. Imaćete dovoljno vremena da se oporavite od ludog druženja s drugaricama, koje su zbog vas pristale da te noći budu luđe nego što inače jesu.Običaj je da buduća mlada pripremi poklone za drugarice, ali to ne mora nužno da se ispoštuje. Suština je da se sve radi po osećaju, a mašta je naravno neograničena. Još ako se uz to doda mašta kume ili neke drugarice, nemojte da se iznenadite ako se na vašoj devojačkoj večeri pojavi striptizer. U prevodu – ako mogu muškarci, zašto ne bismo mogle i mi!

Osmeh na lice i uživajte. Ovo je vaša noć!

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien