Ekskluzivno za Venčanje: Dejvid Tutera, najpoznatiji američki organizator venčanja

Dejvid Tutera organizator venčanja
Dejvid Tutera, organizator venčanja

Vodeći američki ekspert za organizaciju venčanja i događaja za poznate klijente, kao što su Dženifer Lopez i Elton Džon, u ekskluzivnom intervjuu otkriva trendove za ovu godinu i savetuje vas kako da što bolje isplanirate svoje venčanje iz snova.

Ime Dejvida Tutere postalo je sinonim za eleganciju, stil, kreativnost i viziju. Dejvidova impresivna lista klijenata uključuje organizaciju proslava za Dženifer Lopez, Metju Mekonahija, Elton Džona, Barbaru Valters, Rolingstonse, spektakularnih venčanja poznate glumice Šenen Doerti, televizijske zvezde Star Džons, NBA košarkaša Krisa Pola, bejzbol igrača Antonija Pirsa… prijema u Beloj kući za potpredsednika Al Gora, zabava za dizajnere Keneta Kola i Tomija Hilfigera, oficijelnih žurki Gremi nagrada u Njujorku i nebrojeno mnogo venčanja za običan svet u bajkovitom ambijentu Diznilenda…

Upravo zbog talenta za transformaciju običnog u neobično, priznati magazin Life & Style proglasio ga je Najboljim planerom venčanja poznatih.

– Trenutno je jedan od najvećih trendova takozvano„uradi sam” venčanje. Bez obzira da li ćete to stvarno „raditi sami”, ili ćete anagažovati nekoga da takvu atmosferu stvori  umesto vas, verujem da će se takav trend zadržati neko vreme. „Uradi sam” venčanja često uključuju neutralne palete boja i prirodnih elemenata, koji su sama po sebi već lepi i elegantni. Lično,volim da mešam detalje iz prirode, kao što su grančice breze, sa retro tkaninama i čipkom koja podseća na neka davna vremena. Tako stvaram romansu u vazduhu! Takođe,volim da elemente iz enterijera koristim u otvorenom prostoru. Primera radi, kačenjem raskošnih lustera na drveće ili postavljanjem sofe i mekanih jasutuka na travu na kojima gosti mogu da predahnu, stvaram takav ambijent da možete imati svoj prvi ples pod zvezdama – poručuje Dejvid Tutera.

Dejvid Tutera, organizator venčanja

Foto: Mel Barlow & Co

Koje su najčešće zamke u koje parovi upadnu prilikom planiranja ovog najvažnijeg dana?

Iz mog iskustva, najčeća zamka u koju većina parova upadne jeste što uopšte ne planiraju ili se ne drže zadatog budžeta. Troškovi za vaš veliki dan mogu se bukvalno preko noći udvostručiti ako niste pažljivi. Kad dogovarate zakup restorana ili nekog prostora ili kupujete venčanicu, cvecće, i sve ostalo, uvek imajte na umu koji ste procenat ukupnog budžeta spremni da potrošite na svaku stavku. Ako se odlučite da za nešto izdvojite više novca od onog što ste planirali, budite spremni da to nadoknadite smanjenjem troškova za druge, manje važne stvari.

Dejvid Tutera, organizator venčanja

Foto: Roberto Falck

Šta je prvo što savetujete mladencima koji se odluče da uz vašu pomoć planiraju svoje venčanje?

– Uvek kažem da prvo odrede budžet, pa sve ostalo. To važi za sve.Dakle, pre nego što krenete u obilaske i izviđanje restorana i počnete da tražite savršenu venčanicu, sedite sa svojim verenikom i zaista pogledajte brojeve. Važno je da odmah odredite ukupan iznos novca koji ste spremni da potrošite na svoj veliki dan, a onda ga podelite na sve elemente koji su najvažniji za vas. Prostor i ketering će verovatno biti najveći deo budžeta, a zatim i celokupna dekoracija. Sve ovo bi trebalo da se desi pre nego što počne bilo kakvo planiranje!

Dejvid Tutera organizator venčanja

Foto: Mel Barlow & Co

Mnogi mladenci upravo iz prevelike želje da im venčanje bude kao iz snova često preteraju sa detaljima…

– Vizija i čitav koncept venčanja je takođe jedna od najvažnijih stvari o kojoj treba razmišljati na samom početku. Važno je da imate bar osnovnu predstavu o tome kako ste zamislili svoj poseban dan i kako cćete ispričati svoju priču kao par. Ako krenete s planiranjem ne znajucći šta želite, preveliki izbor informacija i brojne sugestije mogu vas preplaviti i zbuniti.

Dejvid Tutera organizator venčanja

Foto: Mel Barlow & Co

Dejvid Tutera je 2007.godine pristupio timu organizatora venčanja u Diznilendu, stvarajući posebnu kolekciju„Couture”. Magična bašta, klasična elegancija, jednostavno šik… samo su neke od romantičnih postavki za ceremonije venčanja, koje potpisuje Tutera.

Kakvi su vaši utisci o organizaciji venčanja iz bajki u Diznilendu?

– Venčanje u Diznilendu je savršeno mesto da mladenci započnu svoju ličnu bajku sa srecćnim krajem. Sve odiše romansom i grandioznošću. Kad planiram venčanje u Diznilendu, volim da uključim elemente klasične elegancije, uz naznake samih bajki, ali bez previše bukvalnih detalja. Diznilend treba da bude izvor nadahnuća i stila,i to je zaista mesto koje inspiriše. Ipak je važno da mladenci i u takvom prostoru insistiraju na elementima koji su specifični samo za njih, jer samo tako nastaje njihova bajka!

Osim organizacije venčanja, Dejvid Tutera se udružio s modnom kućom Mon Cheri, lansirajući sopstvenu kolekciju venčanica i haljina za svaki tip tela i po pristupačnoj ceni. Njegove svadbene haljine dostupne su i na međunarodnom tržištu, a cene se kreću od 750 do 1.575 dolara. Njegove haljine možete pogledati OVDE

Dejvid Tutera, organizator venčanja

Foto: Roberto Falck

Emisija „David Tutera: Unveiled” (od 2008. godine emitovala se pod nazivom „Moje venčanje iz bajke sa Dejvidom Tuterom”) emituje se na televiziji WE i svake sezone iznova obara rekorde gledanosti. Publika ima priliku da izbliza zaviri u Tuterin svet spasavanja venčanja već osuđenih na propast, da zajedno s njim proživi sve iznenadne i na oko nerešive situacije, da oseti napetost kad se greške mladenaca ispravljaju u poslednjem minutu.

http://youtu.be/MLdxAYKALb4


 

Autor: Marina Mrđen-Petrović

 

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien