Fotografije koje su zapalile Internet: Venčanje Barbike i Kena

Francuska umetnica Béatrice De Guigné, slikala je više stotina venčanja, ali je jedno izazvalo najveću pažnju javnosti. U ekskluzivnom intervjuu za magazin Venčanje ova poznata fotografkinja otkriva kako je došla na ideju da kumuje čuvenim lutkama i šta savetuje parovima koji se upuštaju u bračnu avanturu.

Béatrice De Guigné prvo venčanje slikala je sa 18 godina, a od tada je kroz svoj objektiv posmatrala više stotina mladenaca. Najzad je jednog dana rešila da na ludi kamen „dovuče“ najpoznatiju lutku na svetu. Njene fotografije sa venčanja Barbike i Kena doslovce su zapalile Internet sajtove posvećene mladencima. Zbog čega se odlučila na ovaj korak, ali i šta savetuje mladencima koji biraju fotografa za venčanje saznali smo direkto od ove poznate francuske umetnice.

Kako ste uspeli da plastičnim lutkama udahnete život, ekspresije i da stvorite tako romantične trenutke?

U slobodno vreme sam najpre slikala Barbike. Htela sam da uradim neke probne budoir fotografije, ali sam svoje ideje htela brzo da testiram, pa sam u kadar ubacila Barbiku. Te slike su slatko nasmejale sve moje prijatelje, a jedan od njih je slikao njihovu veridbu. Tako je venčanje Barbike i Kena moralo da bude moj sledeći korak. Rad na tom serijalu fotografija je bio veoma zabavan, jer sam morala pronaći adekvatne asesoare i prateće detalje. Takođe mi je bilo važno da ih slikam u ambijentu i u pozama u kojima inače fotografišem mladence.

Vencanje-Barbike-i-Kena,-foto-Beatrice-de-Guigne9

KAO NA FILMU Prvi poljubac upravo venčanih mladenaca Photo: Béatrice De Guigné

Spomenuli ste da vas u životu definišu tri stvari: život, ljubav i osmeh. Važi li to i za fotografiju?

Naravno! To je životna filozofija, koju primenjujem u svakom segementu života, na privatnom i poslovnom planu. Isto je i sa venčanjem. To je dan kada život dvoje ljudi kreće u punom gasu, kada su okruženi ljubavlju i kada ne mogu da prestanu da se smeju.

Vencanje-Barbike-i-Kena,-foto-Beatrice-de-Guigne10

Otkud vi u svetu fotografije? Da li je to oduvek bila vaša želja?

Postala sam fotograf zahvaljujući mom starijem bratu, koji ima svoj fotografski studio. Tamo sam još kao tinejdžer provodila sate i sate, a prvo venčanje sam slikala sa svega 18 godina. Od tada, svoj fotoaparat uvek nosim sa sobom.

vencanje beaitrice kolaz

Kad na Guglu ukucate „Venčanje u Parizu”, uvek iskoči slika mladenaca i Ajfelovog tornja u pozadini. Imate li vi neko omiljeno mesto za slikanje?

Pariz je za mene jedno veliko igralište sa bezbroj prelepih kulisa. Ipak, već godinama plato ispred Luvra je moje omiljeno mesto za slikanje. Naročito uz zalazak sunca, kada staro zdanje i staklene piramide deluju još impozantnije i romantičnije.

 

foto-Beatrice-de-GuigneLuvrgif

NEPREVAZIĐENI LUVR Najlepše kulise Pariza za fotografisanje mladenaca Photo: Béatrice De Guigné

Šta je Vaš prvi savet mladencima kad žele da vas angažuju da im slikate venčanje?

Uvek im kažem da izaberu fotografa čiji rad cene, ali je važno da cene i njegovu ličnost. U tome je sva magija, jer verujem da je bitna ta međusobna hemija. Mladeci se osećaju prijatnije, kao i sam fotograf, lakše komuniciraju, razumeju želje i krajnji rezultat se vidi na slikama.

-foto-Beatrice-de-Guigne

Francuska umetnica Béatrice De Guigné, slikala je više stotina venčanja, ali je jedno izazvalo najveću pažnju javnosti. Njen rad pogledajte na http://www.beatrice-dg.com/

RAZGOVARALA: Marina Mrđen-Petrović
PHOTO CREDITS: www.beatrice-dg.com

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien