Fotografije na venčanju: Odaberite svoj stil

Foto: New concept photography

Akcenat više nije na standardnom reporterskom beleženju celog protokola, već na spontanosti, spretno uhvaćenim trenucima radosti, bliskosti, na ličnom, intimnom, na onom što taj par i njegove trenutke čini posebnim. Naravno, dobar fotograf će uvek sugerisati šta i na koji način treba uraditi.

Sve što ostane kao uspomena nakon venčanja su fotografije i video zapisi. U početku se prepričava, komentariše, a kasnije se listaju albumi i gledaju video zapisi. tome i služe fotografi. Da li se nešto promenilo u fotografisanju?! Da li se nešto promenilo u zahtevima mladenaca?!

KLASIKA

Klasične fotografije na venčanju podrazumevaju grupno slikanje sa porodicom. Na tim fotografijama svi članovi porodice poziraju, ali i prijatelji. Razmena burmi, prvi ples, i sečenje torti takođe spada u ,,klasično’’ fotografisanje. Ovim stilom sigurni smo da će svaka fotografija biti uramljena, i da niko od zvanica neće biti izostavljen sa slika. Ovaj način slikanja forsiraće neprestalno poziranje mladenaca i svatova.

REPORTAŽNO

Neformalno poziranje prilikom fotografisanja i snimanja, zove se reportažno slikanje. Ovaj stil prenosi priču o tvom velikom danu putem opuštenih i jednostavnih snimaka. Ovo je možda najbolji način da ovekovečite trenutke sa venčanja. To znači da bez osvrtanja na fotografa, možete uživati sa familijom i prijateljima u opuštenoj atmosferi, a istovremeno biti sigurni da će fotografije i video zapisi biti po želji vašeg venčanja. Prepušteni fotografu morate biti sigurni da će vaše želje biti zabeležene po želji vašeg venčanja.

MODERNO

Ovaj stil podrazumeva kombinaciju opuštenog i slikanja sa poziranjem. Slike su uglavnom zabavnog karaktera koja beleže sve detalje i sve bitne momente koje oslikavaju karakter mladenaca. za ovaj tip fotografisanja najbitnije je da se na pravi način razumete sa fotografom. Naši renomirani forografi sa višegodišnjim iskustvom kažu i predlažu: Trend je da se poseban dan izdvoji za fotografisanje, da se unapred dogovore lokacije, da se izdvoji vreme… Za dobre fotografije sa venčanja se vam potrebni, dobra volja mladenaca, lokacije, ambijent, vreme!

POZIRAJTE KAO ZVEZDE

Po nekom uobičajenom redosledu slikanje i snimanje izgleda ovako:

Mladenci pre ceremonije:

– mlada dok se šminka
– mlada kad obuče venčanicu
– mlada sa kumom, deverušama i roditeljima
– mladoženju dok se sprema
– mladoženja sa kumom i roditeljimana venčanju:
– mlada kako dolazi
– mladenci ispred crkve i opštine
– mladenci sa kumovima ispred crkve i opštine
– mlada sa roditeljima
– mladoženja sa roditeljima
– mladenci dok ulaze u crkvu
– mladenci ispred oltara
– mladenci ispred crkve
– mlada dok baca bidermajer
– mladenci u opštini dok se potpisuju drugom na ruku

Na veselju:

– prvi ples
– mladenački sto
– podijum za igru
– fotografisanje sa svatovima
– sečenje torte

 

Snimanje:

– mladenci
– mladenci sa roditeljima
– mladenci sa svatovima
– mladenci u crkvi
– mladenci u opštini
– mladenci u restoranu
– mladenci sa mladenačkom tortom venčanje može svakako da bude i tradicionalno. U tom slučaju broj fotografija
i video snimaka se povećava. Mnogi ritualni obredi vredni su pažnje, te se tako mnogo više škljoca i snima u toku
ceremonije.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien