Gosti na venčanju: Ko ne treba da se nađe na vašem spisku

Foto: Flickr

Neke ljude možete bez griže savesti preskočiti kada delite pozivnice za venčanje.

Pravljenje spiska gostiju za venčanje nije uopšte lak zadatak. Ako će vam biti lakše, prvo odredite one koje ne bi trebalo da zovete. Evo nekoliko saveta koga ne morate uvrstiti u svoje goste.

Osobe koje su se protivile vašem venčanju

Bez obzira koji je razlog neprihvatanja vaše veze ili protivljenja braku, osobe koje ne žele da vam pruže podršku ne bi trebalo da budu pored vas na venčanju.

Svoje bivše partnere

Možda ste ostali u dobrim odnosima, ali pozivanje bivših partnera, bez obzira da li je u pitanju mladoženjina bivša devojka ili mladin dečko, zaista nije prikladno.

Kolege s kojima niste u dobrim odnosima

Ako radite u velikoj firmi i imate mnogo kolega, pažljivo izaberite koga ćete zvati. Ako s nekima nemate dobre odnose i jedva im se javljate, nema potrebe da ih zovete na najvažniju proslavu.

Oni koji su pratnja, a služe za osvetu bivšim partnerima

Ovo se odnosi na one koji će doći kao pratnja gostima  koji žele da nekoga učine ljubomornim. Na primer, ako su vam se roditelji ili prijatelji razveli, pa žele na venčanje da dođu s osobom samo da bi svoje bivše pravili ljubomornim .Tako mogu nastati neprijatne situacije ili čak svađe i gosti se mogu osećati nelagodno, a to nikako ne želite.

Osobe koje mogu napraviti probleme

Ako u daljem okruženju imate osobe koje ne znaju lepo da se ponašaju kada popiju, nema potrebe da ih zovete na venčanje i rizikujete da dođe do incidenata. Ukoliko su to osobe iz bližeg okruženja, pozovite ih ali im objasnite da želite veselu proslavu bez nepotrebnih neprijatnih situacija.

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien