JEDINSTVENA MUZIKA ZA JEDINSTVENO VENČANJE

Kada vas neko pita “Kako je bilo na svadbi?”, podrazumeva se da će jedna od prvih stavki u odgovoru biti sumiranje muzike, bilo da je u pitanju bend zadužen za dobru atmosferu ili akustični ansambl čija je uloga da ovekoveči zanimljiv uvod i dočeka goste.
Naravno, mladenci treba da izaberu muziku koja  je prvenstveno po njihovoj meri i ukusu, jer ako mlada nije vesela i zadovoljna, neće biti ni gosti. Potkovane trinaestogodišnjim iskustvom u kvartetu “Habanera”, kao i muziciranjem na mnogobrojnim venčanjima, naše sagovornice, Nina Birač i Milica Grujić, došle su na ideju da osnuju agenciju “VentArtly”, čiji je zadatak da odgovori  potrebama mladenaca koji tragaju za pravim muzičkim sadržajem za svoje venčanje.
Mislimo da na našem tržištu postoji potreba da se raširi glas o postojanju ovakve muzike, kao i to da pored kvarteta, postoje i drugi akustični ansambli. Interesovanje mladenaca za ovakav vid “uvodne muzike” na svadbama je sve veće, a naša misija je da u budućnosti ovakvi sastavi postanu neizostavan deo venčanja.
Kakve sastave predlažete budućim mladencima?
„VentArtly“ agencija u svojoj ponudi ima 10 ansambala- sa harfom, gitarom, violinom, električnom violinom…U pitanju su solo instrumenti, dua, tria i kvartet koji izvode pop i rock obrade, a svaki muzički sastav krase jedinstvenost i autentičnost.  Agencija „VentArtly“ stoji iza njihovog vizuelnog identiteta, profesionalnosti i muzičkog kvaliteta.  Ovakvi ansambli su najčešće odlična muzička podloga za doček gostiju, izlazak mladenaca pred matičara, prvi ples, kao i deo tokom fotografisanja koji često ostane nepropraćen muzikom. Takođe, u ponudi imamo i nastup električne violine ili saksofona uz pratnju DJ-a koji je veoma popularan tokom izlaska torte, dok je žurka još uvek aktuelna, a atmosfera usijana.
Dakle, u razgovoru sa vama, mladenci mogu doći do najboljeg rešenja i izbora muzike?
Naravno, naš zadatak jeste da pomognemo mladencima u odabiru prave muzike u skladu sa njihovim senzibilitetom i željama. Takođe, treba napomenuti da iako ansambli imaju sličan repertoar u smislu žanrova, te numere imaju drugačiji pečat i boju kada ih izvode različiti instrumenti. Ono što mladenci posebno vole kada je naša agencija u pitanju, jeste mogućnost da izaberu jednu posebnu numeru koju naši kompozitori obrađuju za bilo koji ansambl, specijalno za njihov veliki dan.
Šta biste preporučili mladencima koji se drže dobre stare klasike, a šta onima koji žele da naprave nešto smeliji muzički iskorak?
„Svadbeni marš“ je uvek dobar izbor za izlazak pred matičara, dok je „Valcer broj 2“ Dmitrija Šostakoviča odličan za prvi ples i duge svečane haljine u kojima sviraju  naše devojke-muzičari. Ako na takav uvod dodamo i tango numere, efekat je krajnje prefinjen. Kada su smelije ideje u pitanju, uvek savetujemo električnu violinu tokom izlaska torte, ili naš trio koji na repertoaru ima i dosta balkanske muzike koja mami na ples i tako zagreje atmosferu pred dolazak benda.
Na koji način vas budući mladenci mogu kontaktirati?
Dobrodošli su na naš sajt  http://www.ventartly.com/
gde se mogu upoznati sa svakim našim sastavom, poslušati dobru muziku i kontaktirati nas putem mejla Ili telefona. Uvek smo raspoložene da zajedničkim snagama dođemo do najboljeg rešenja za svaku mladu i mladoženju i upriličimo njihov dan na najbolji mogući način.
Evo kako zvuči jedan od nastupa ovih talentovanih dama:

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien