Kako da izaberete datum venčanja

datum venčanja

Odabir datuma za vaš dan venčanja može biti i teži nego što ste mislili.

Jedna od najvažnijih odluka prilikom planiranja svadbe jeste i odabir datuma venčanja. Ono što vam sužava opcije može biti sve od dekora sale, muzike do mesta venčanja. Takođe doba godine može imati veliki uticaj na vaše troškove. Evo nekoliko saveta prilikom izbora dana koji će postati vaš veliki dan.

Septembarske svadbe

Kao što možete pretpostaviti, tradicionalno sezona venčanja je od aprila do oktobra, a mesec septembar je i dalje najpopularniji među mladencima. Prostori se uglavnom zakazani mesecima unapred, a i tada su cene najviše. Ali ako insistirate da imate proslavu na otvorenom, moraćete da planirate topliji mesec. Međutim, ukoliko izaberete datum van sezone to vam može uštedeti novac , a i veća je verovatnoća da će mesto koje vam se dopalo tada biti dostupno.

PROČITAJTE I: Tipovi venčanja koji su obeležili 2014. godinu

Datum venčanja zavisi i od gostiju

Ukoliko imate puno gostiju koji nisu iz grada, bolje je da izaberete datum koji nije blizu praznika, jer takve svadbe mogu biti prave noćne more. Gde smestiti sve prijatelje i koliki će ekstra trošak to biti, samo su neka od mnogih pitanja. Mladenci koji žele da se venčaju na nekoj destinaciji, bolje je da izaberu datum van sezone. Na primer, ukoliko je ta destinacija na moru bolje je izabrati datum van sezone zbog velikog broja turista, a i uvek je skuplje u sezoni. I naravno, ukoliko želite da vas venča sveštenik i venčanje u crkvi onda ćete svakao morati da izbegnete verske praznike ji vreme posta.

PROČITAJTE I: Kog dana je najbolje venčati se?


Autor: Anja Anđelić

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien