Celodnevna ili večernja svadba

Foto: Flickr

Iako su odabir restorana i muzika većini mladenaca najbitnije stavke na listi organizovanja venčanja, ne treba zanemariti ni vreme, odnosno, da li više odgovara celodnevna ili večernja svadba

 

Ukoliko se odlučite za popodnevno venčanje i ceremoniju koja će početi oko 14 časova, iskustva mladenaca pokazuju da je ovo doba dana odlično ukoliko lista zvanica nije duga i ako će gosti na svadbu povesti i decu. Ako proslava neće trajati do kasno u noć, mališanima se neće spavati i biće raspoloženi. Takođe, to je i velika ušteda za budžet, jer se u tom slučaju najverovatnije neće biti standardnog ručka, sa predjelom, glavnim jelom i dezertom.. Takođe, imaćete mogućnost da najsrećniji dan proslavite u prostoru muzeja, ili biblioteke uz gudački kvartet.

gost na venčanju

Ako želite da sa prijateljima i rodbinom venčanje proslavite u večernjim satima, ova varijanta verovatno najviše odgovara mlađim parovima koji ne žele tradicionalnu svadbu, već žurku. U ovom slučaju nije potreban uobičajen raspored sedenja, jer je ovaj tip proslave neformalniji. Gosti će šetati, upoznavati se i ćaskati, a najbolji izbor jesu slane i slatke đakonije koje će biti poslužene na švedskom stolu. Kada je reč o muzici, najbolje je da unajmite di džeja ili bend koij će svirati uživo, jer će se igrati do ranih jutarnjih sati. Ipak, pokušajte da obezbedite prostor koji nije bučan, kako bi oni koji nisu ljubitelji plesnog podijuma, ili žele da predahnu, mogli da u miru i tišini porazgovaraju.

 

Većina će se najverovatnije odlučiti za tradicionalnu svadbu koja će trajati celog dana. Veoma je važno da gostima bude udobno i prjatno, pa se pobrinite da u svakom trenutku imaju osveženje. Sredinom dana zamolite bend da svira tišu i laganiju muziku, kako bi gosti ručali na miru i malo predahnuli. Takođe, mladenci će ovaj predah moći da iskorste da se osveže, a kuma i drugarice će imati vremena da mladoj poprave šminku i frizuru.

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien