Kako da vam ruž bude postojan

Foto: Tumblr

Ovi saveti će vam pomoći da ruž  na usnama duže traje.

Pomislite samo na sva čestitanjanakon venčanja i tokom fotografisanja, pa zatim ispijanje šampanjca, pa prvi poljupci u braku, zaista je mala verovatnoća da će do kraja večeri ruž još uvek biti na vašim usnama.

Zbog toga vam predstavljamo nekoliko trikova da karmin bude postojaniji.

Negujte usne pre šminkanja

Ovaj priprema može da potraje i nekoliko dana pre venčanja. Nemojte dozvoliti da vam usne ispucaju, redovno hidrirajte i negujte usne jer će ruž kraće trajati na oštećenoj koži. Uradite i piling od kašičice šećera i polovine kašičice meda, zatim nanesite balzam i tako pripremite usne za nanošenje karmina.

Ne štedite na karminu

Ukoliko planirate sami da se šminkate za venčanje, nemojte štedeti na ružu. Iako nije uvek pravilo za kozmetičke proizvode, skuplji ruževi su i kvalitetniji i postojaniji. Postoje i posebni karmini koji će ostati na usnama i dok jedete i pijete na svojoj svadbi. Pravilo je takođe, da su mat karmini postojaniji.

Više o … ŠMINKA ZA VENČANJE: 3 SAVETA KAKO DA NAGLASITE USNE

Pažljivo nanesite karmin

Ovo pravilo takođe najviše važi ako se sami šminkate. Pre nanošenja karmina oivičite usne olovkom olovkom koja je samo za nijansu tamnija od vaše prirodne boje. Tako ćete kasnije lakše naneti ruž i on će lepše izgledati.

Skinite višak karmina

Kada naneste karmin, obavezno skinite višak ruža. To možete uraditi tako što ćete kažiprst staviti u usta i skupiti usne. Karmin koji ostane na prstu bi verovatno završio na vašim zubima, a to nije baš poželjno. Višak možete skinuti i tako što ćete papirnu maramicu nežno prisloniti usnama nakon nanošenja ruža.

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien