Kako izabrati verenički prsten

Kako izabrati verenički prsten foto-Dragana-Paramentic-Nasmej-se-pticica-2
Foto: Dragana Paramentić, Nasmej se ptičica

Da li vaša buduća supruga voli belo, žuto, ili možda crveno zlato, znaćete po nakitu koji nosi. Kako izabrati verenički prsten pitanje je koje muči mnoge muškarce. Potrudite se da izaberete onu boju koja je u njenom stilu, bez obzira da li će ona zbog vereničkog prstena skinuti ostalo prstenje sa ruke

 Na 13. Sajmu venčanja, zlatarstva i lepih stvari održanom u februaru u organizaciji našeg magazina, budući mladenci učestvovali su u nagradnoj anketi, a jedno od pitanja glasilo je: Koliko bi trebalo da traje veridbeni staž? Čak 45 odsto naših posetilaca zaokružilo je odgovor – godinu dana. Ono što znamo jeste da većina budućih supružnika smatra da im je za pripremanje venčanja potrebno oko 12 meseci, a mi vas savetujemo kako da odaberete najlepši, najsjajniji i najtrajniji verenički prsten, koji će zauvek blistati na ruci vaše izabranice.

Dijamanti ili cirkoni 

Ako ste pronašli ženu vaših snova i s njom želite da provedete ostatak života, onda je pravi trenutak za kupovinu prstena. Filmovi su nas naučili da su dijamanti uvek nepogrešiv izbor. Prsten sa jednim dijamantom simbolizujje čvrstinu, trajnost i ljubav. Ako se odlučite za takav prsten, posebno obratite pažnju na brušenje, boju, čistoću, kao i na to koliko dijamant ima karata. Međutim, ukoliko vam je svetlucavi kamenčić nedostižan, odlična zamena mogu biti cirkoni, koji su znatno jeftiniji.

PROČITAJTE I… Veridba: Dirljive reakcije upravo zaprošenih devojaka 

Tipovi kamena

Kada ste se odlučili za vrstu kamena koji će sijati na ruci vaše drage, na redu je oblik samog kamena. Mnogi ne znaju da upravo oblik, odnosno, idealne proporcije kamena najbolje reflektuju svetlosne zrake ka oku, i daju mu dijamantski sjaj. Najčešća vrsta brušenja je okrugla (Round Brilliant Cut), i takav dijamant se zove brilijant. Ostali standardni oblici su i Princess, Emerald, Marquise, Oval, Heart, Pear, Baguette

Prsten po meri

Najsigurniji način da izaberete prsten koji će vašoj izabranici odgovarati, jeste da pokušate da joj, kradom, uzmete jedan prsten iz kutijice s nakitom i ponesete ga sa sobom u zlataru. Ukoliko u ovoj „slatkoj krađi“ ne uspete sami, uvek je tu mama ili najbolje drugarice koje će vam u tome pomoći ili sa vama otići u zlataru.

Da li vaša buduća supruga voli belo, žuto, ili možda crveno zlato, znaćete po nakitu koji nosi. Potrudite se da izaberete onu boju koja je u njenom stilu, bez obzira da li će ona zbog vereničkog prstena skinuti ostalo prstenje sa ruke. Najbolji prsten nije onaj koji je koštao čitavo bogatstvo, nego onaj koji će vaša mlada lako nositi, prsten koji u potpunosti odgovara njenom stilu, a koji se i vama dopada.

 

Foto: Dragana Paramentić, Nasmej se ptičica!

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien