Marija i Dejan Milovac: Slike za sva vremena napravite dan ranije

Naše venčanje Marija i Dejan Milovac
Želeli su fotografije koje će zauvek pamtiti, tako da su se Marija i Dejan Milovac slikali dan pred venčanje, foto Foto tajna

Marija i Dejan Milovac venčali su se u maju prošle godine, mada je njihova priča počela tri godine ranije, na jednom od onih „dogovorenih“slavlja kod kumova (da ne kažemo provodadžija). Ovo je njihova priča sa venčanja…

Mariji su tada rekli da imaju sjajnog momka za nju i, mada taj predlog isprva nije shvatala ozbiljno, vreme ju je demantovalo. Dve godine kasnije, jedne tople letnje večeri, Dejan ju je zaprosio na gotovo filmski način, na stenovitom vidikovcu sa savršenim pogledom na more.

– Tog dana Marija je bila nestrpljiva, zahtevajući da sednemo i neštopojedemo, pitajući se zašto baš mora da se penje strmim stepenicama po mraku do vidikovca i male crkve. Ipak, sve vreme sam se pravdao kako želim da je fotografišem baš tu. Umesto slikanja, izrecitovao sam joj stihove pesme Indija Masima Savića, zatim su usledile suze i, naravno, da – priseća se Dejan.

nase vencanje

Datum venčanja su, kažu, najlakše dogovorili, a čim su radosnu vest saopštili roditeljima, krenuli su u potragu za restoranom.

– Imali smo više od 320 gostiju na venčanju, jer oboje  imamo velike familije. Nismo bili zadovoljni ponudom restorana za taj broj zvanica, ali smo srećom na vreme otkrili Sonata Open Concept, nesvakidašnji i autentičan prostor, idealan za venčanja. Cena je bila više nego povoljna, a usluga fantastična. Konobari su bili nasmejani i uslužni i zaista sve pohvale za restoran i ceo tim koji ga vodi. Na momente nam je bilo mučno da napravimo raspored sedenja u restoranu, jer se uvek nađe gost koji sa nekim ne priča – kaže sad već iskusni mladoženja.

Nase-vencanje-3

Svoje savršeno venčanje Marija je zamišljala još od malih nogu, pa je rado preuzela svu brigu o dekoraciji sale i preostalim detaljima.

– Ukrašavanje sale je bila usluga restorana, a oni su izašli u susret svim mojim željama. Dekoracije za kićenje kuće, kola i svatova smo uzeli u Pančevu, gde je izbor neverovatan, a cene mnogo povoljnije nego u Beogradu – priča Marija

Nase-vencanje-10

Nase-vencanje-11

Često sa prijateljima i porodicom pričaju o svom venčanju, uz obavezan komentar – „Mi tu ništa ne bismo menjali“… osim možda vremena, jer je baš tog dana padala sitna kiša.

– Ipak, kažu da Italijanke plaču ako im na dan venčanja ne pada kiša. Posebno ću pamtiti trenutak kada je Dejan, po starom običaju, došao da me izvede iz kuće mojih roditelja. Iako smo tada već nekoliko meseci živeli zajedno, taj trenutak je bio jako dirljiv. Mama, tata, brat, tetke, svi su me sa suzama u očima ispratili. Mislili smo da će nam srca iskočiti kad smo zakoračili u crkvu, a potom i u restoran gde su nas čekali svi gosti. Posle toga sve je bilo lako. Imali smo dogovor da se na dan venčanja čvrsto uhvatimo za ruke kad god neko od nas obuzme trema, da se pogledamo i nastavimo dalje. U restoran smo ušli uz pesmu Stand by me Bena I. Kinga, pesmu Nine Badrić Čarobno jutro smo odabrali za prvi ples, a mladenačku tortu smo sekli uz pesmu Pogledaj u nebo, grupe Neverne bebe – priča nam Marija.

Naše venčanje Marija i Dejan Milovac

Naše venčanje Marija i Dejan Milovac

Fotograf je bio ugovorom vezan za restoran i, premda mladenci uglavnom ne vole da time budu uslovljeni, mi smo dobili vrhunskog fotografa – Vesnu Jovanović iz Foto Tajne. Zahvaljujući njoj, uradili smo i predivne prewedding fotografije, dan pred venčanje. To je i naš savet budućim mladencima – da pre venčanja izdvoje vreme i stanu pred objektiv – kaže Marija.

 Nase-vencanje-4

Nase-vencanje-6

 

Želeli su fotografije koje će zauvek pamtiti, tako da su se Marija i Dejan Milovac slikali dan pred venčanje, foto Foto tajna

Naše venčanje Marija i Dejan Milovac

Naš savet mladencima

Napravite spisak stvari koje treba da organizujete uoči venčanja i u svemu zajedno učestvujte.  Prijatelji su nam prepričavali iskustva u organizovanju sopstvenih veselja, pa smo slušajući njih izvlačili ono što nam se sviđa. Udovoljili smo i roditeljima, ali pre svih sebi, jer je to ipak bio naš dan.

Naše venčanje Marija i Dejan Milovac

 


Naša lista venčanja:

Venčanica: Butik Aleksandra

Odelo: Pal Zileri

Restoran: Sonata open concept

Fotograf: Vesna Jovanović, Foto tajna

Muzika: Bajka bend

Svadbena torta: Anči kolači

Pozivnice: Terzić

Bidermajer: Cvećara Leptir

 

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien