Najpoznatiji vremenko: Birajte slojevite venčanice

“Pre dva meseca, jedna drugarica me je najozbiljnije pitala kakvo će vreme da bude 23. aprila popodne, jer – tada se udaje“ počinje sa smehom priču najpoznatiji vremenko u Srbiji Milan Raonić.

– Videla je na internetu da će, prema dugoročnoj prognozi, baš tog dana doći do zahlađenja i da će padati kiša i još me pitada li mogu nešto da promenim. Rekao sam joj da sve mogu da sredim za 50 evra – šali se Raonić.

Dobra i loša verovanja se vezuju da za kišu na dan venčanja. U poslednje vreme, mladenci se još više brinu da ne bude ni velika vrućina… Raonić kaže da je to potupno razumljivo.

– Bilo bi baš šteta da sve ono što detaljno pripremaju mesecima unazad – od venčanice, odela, frizure, šminke, obuće, torte, preko uredjenja enterijera restorana….do toga kako će izgledati pozivnice… upropasti  loše vreme.

Raonić preporučuje mladencima, ukoliko su oim vremenske prilike važne, da venčanje planiraju u periodu od prvih dana proleća do rane jeseni.

– Najbolji period godine za organizovanje venčanja od maja do oktobra. Tada je vreme najstabilnije. Naravno naidju i tada oblačni dani koji mogu doneti kišu, ali bar nije mnogo hladno. Kad bih se ja ženio, izbegao jul i avgust ali ne zbog vremena već zbog godišnjih odmora mada do tada ima vremena, ramislaću o tome posle 30-e.

Šalu na stranu, Raonić ističe da se na prirodu se ne može uticati.

– Ne može se  precizno predvideti kakvo će vreme biti 2-3 meseca unapred. Sve je vrlo turbulentno, pa tako i u atmosferi situacija može da se promeni u roku od jednog sata. Meteorolozi kažu da se preciznije može predvideti vreme za narednih 5-7 dana, sve preko toga je diskutabilno.

Poznati vremenko poručuje mladencima da se ne oslanjaju na dugoročne prognoze koje se nalaze na raznim sajtovima.

  • Zato dragi mladenci budite strpljivi kada je rec o prognozi i bez obzira na nju, birajte ‘slojevite venčanice’, verujte da će vam na dan venčanja biti lepo vreme, a ja vam želim da vam se ta želja i ostvari i da vas u zajedničkom životu greje samo sunce i da bude što manje tmurnih oblaka, poručio je Raonić.

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien