GOSPODA MUZIČARI ZA SJAJAN ŠTIMUNG

Kuriozitet Balkanto benda je što je jedini je u regionu koji, osim vrhunskih instrumentalista, ima dvojicu operskih pevača kao vokale i samim tim na vaše slavlje donose dašak elegancije, prestiža i glamura.

Nesvakidašnji koncept Balkanto benda okupio je šestoricu akademskih građana – dvojicu operskih i četvoricu najboljih beogradskih instrumentalista sa višegodišnjim iskustvom. Ime koje se pamti, nastalo kao spoj “belkanta” (što na italijanskom znači lepo pevanje) i Balkana odakle su im generacijama koreni, kovanica je koja ujedno i sugeriše repertoar i performanse ove – gospode muzičara.

balkanto-1

Jedinstveni repertoar sastoji se od italijanskih kancona, ruskih pesama, džez standarda,… baziran je i na biserima domaće narodne i zabavne muzike, a na njihovom bogatom “muzičkom meniju”, kako vole da kažu, može se naći raskošan sadržaj – od “Nirvane” do Silvane” u najoriginalnijim muzičkim aranžmanima i izvođenju dvojice izrazitih solista. Kuriozitet benda upravo su dvojica pevača jer je Balkanto jedini u regionu u kojem pevaju operski pevači i samim tim na vaše slavlje donose dašak elegancije, prestiža i glamura.

 

ČLANOVI BENDA

JOVICA ŠOŠIĆ – GITARA

jovica-sosic---balkanto

Jovica Šošić rođen je 1977. godine u Aleksandrovcu gde je završio nižu muzičku školu – odsek za harmoniku. Prošao je kroz mnoge muzičke žanrove svirajući, pre svega, žičane istrumente (gitara, bas gitara, kontrabas, tambura, portugalska gitara, buzuki…) kao i harmoniku. Posebno je inspirisan gypsy jazz muzikom Đanga Renarta i njegovih sledbenika poput Rosenberg trija, kao i obradama balkanskih muzičkih motiva Vlatka Stefanovskog, Radomira Mihajlovića Točka… Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Kada ne svira, ozbiljno se bavi pravom.

VIOLINA – DEJAN RAĐENOVIĆ

dejan-radjenovic---balkanto

Violinista Dejan Rađenović rođen je 1978. godine u Zamunu gde je i stekao klasično muzičko obrazovanje za violinu u muzičkoj školi Kosta Manojlović. Tokom dugogodišnje karijere, sarađivao je sa našim najeminentnijim muzičarima. Strastveno i sa velikim žarom izvodi tradicionalnu muziku balkanskog podneblja, kao i latino, bossa novu i klasiku. Po obrazovanju je diplomirani ekonomista.

ALEKSANDAR ROSIĆ – HARMONIKA

aleksandar-rosic---balkanto

Aleksandar Rosić rođen je 1974. godine u Beogradu. Svirajući harmoniku bio je član muzičkog ansambla i korepetitor kulturno-umetničkih društava “Branko Radičević” i “Duašn Vukasović Diogen”. Svojim aranžmanima bavi se očuvanjem tradicionalne, kako srpske, tako I balkanske muzike. Krajem devedesetih formirao je orkestar “Na uvce” zajedno sa pevačem Dragoljubom Bajićem i violinistom Dejanom Ranđelovićem  sa kojim je dugo nastupao  a autor je i dela inspirisanih nacionalnim foklorom i melodijama. Iza sebe ima veliki broj koncerata i nastupa.

VLADIMIR KOSANIĆ – PEVAČ

vladimir-kosanic---balkanto

Pevač Vladimir Kosanić, rođen je 1983. godine u Beogradu. Muzičko obrazovanje i osnove vokalne tehnike završio je u Srednjoj muzičkoj školi “Mokranjac” u Beogradu, a usavršavanje nastavnja na Fakultetu muzičke umetnosti. Tokom školovanja osvaja visoke nagrade na međunarodnim i republičkim takmičenja. Učesnik je na velikom broju koncerata gde svojim glasom skreće pažnju publike i muzičke kritike na sebe. Godine 2007. Osniva vokalni duo pod imenom Pozitivan haos i dve godine kasnije nastupa na Beoviziji gde osvaja drugo esto publike. Sa ansamblom je ostvario veliki broj nastupa na koncertima i televiziji, kako kod nas, tako i u inosranstvu. Na njegovom repertoaru se pored tradicionalne muzike nalaze i italijanske kancone i klasične obrade evergreen-a. Od 2010. Godine član je opere u Narodnom pozorištu u Boegradu.

DRAGOLJUB BAJIĆ – PEVAČ

`dragoljub-bajic---balkanto

Rođen u 1976. godine u Beogradu, pevanje je počeo da uči u Muzičkoj školi “Stanković”. Ubrzo postaje član Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu. Završio je Fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu na odseku-solo pevanje. Osvajao je brojne nagrade u zemlji i inostranstvu od kojih se izdvajaju prve nagrade na takmičenjima “Vojislav Vučkovic“, “Petar Konjović“ i “Lazar Jovanović“. Laureat je Republičkog takmičenja solo pevača 2003.godine u Beogradu.

Dobitnik specijalne nagrade za najbolje izvođenje zadate kompozicije na Međunarodnom takmičenju Muzičke omladine 2003. godine u Beogradu i laureat tog takmičenja 2008. godine, a 2013.godine postaje laureat internacionalnog takmičenja Elena Teodorini u Craiovi.

U periodu između 2006. i 2008.godine Dragoljub biva izabran za stipendistu fondacije Musik theater iz Beča kao najperspektivniji mladi glas sa prostora Balkana, a 2009.godine je usledila saradnja sa najuspešnijim operskim dirigentom današnjice, Rikardom Mutijem.

Nakon nekoliko koncerata sa čuvenim dirigentom, dobija poziv za audiciju u čuvenu Bečku državnu operu.

U Beču ostvaruje niz uloga i saradnju sa najvećim imenima operske umetosti. Po povratku nastavlja da gradi svoj repertoar. Nastupao je u brojnim operskim kucama i koncertima, kako u zemlji tako i u inostranstvu (Beč,Salzburg, Firenca, Ravena, Vićenca, Kan, Kopenhagen, Temišvar, Bukurešt, Skoplje, Dubai, Seul…). Solista je opere u Beogradu od 2004. godine, a od 2017. godine ima prestižni status – Prvak opere.

Dragoljub Bajić je po oceni kritike najlepši glas koji se pojavio na sceni srpske umetničke muzike poslednjih godina – plemenite boje, dubokog doživljaja interpretacijevelike muzikalnosti i besprekorne tehnike. Na velikoj sceni Beogradske opere do sada je ostvario glavne uloge basovskog faha: Sarastro u “Čarobnoj fruli”, Don Basilo u operi “Seviljski berberin”, Knez Grjemin u “Evgeniju Onjeginu”, Atila u istoimenoj operi, Zakarija u “Nabuku”, Don Pasquale u istoimenoj operi…

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien