Nauka otkriva: Da li razlika u godinama povećava rizik za razvod?

Foto: Flickr

Stabilnost braka ipak zavisi od razlike u godinama.

Rezultati naučne studije sprovedene na Univerzitetu Emori u Atlanti pokazuju na koji način starosne razlike bračnih partnera utiču na trajanje veze.

U istražvanju su sakupljeni podaci 3.000 ljudi, a naučnici su došli do otkrića da veća razlika u godinama zapravo nosi i veći rizik od razvoda. Naime, čak i manje razlike u godinama mogu povećati rizik za nestabilnost veze. Partneri kod kojih razlika iznosi pet godina imaju 18 posto veći rizik za razvod u odnosu na partnere koji imaju isto godina. Taj rizik raste s povećanjem razlike, pa tako iznosi 39 posto za razliku od 10 godina i neverovatnih 95 posto kod osoba kod kojih se starosno doba razlikuje za 20 godina.

Više o … S GODINAMA RASTE I ZADOVOLJSTVO U BRAKU

Dobra vest za sve supružnike je da s povećanjem bračnog staža se povećavaju i šanse da brak potraje. Ako ste u braku tek dve godine, imate 43 procenta manji rizik od razvoda. Partneri s desetogodišnjim zajedničkim bračnim životom imaju čak 93 posto više šansi da ostanu zajedno. To ide u prilog tvrdnji da s vremenom raste i ljubav supružnika.

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien