(Ne)običan bidermajer za venčanje

neobičan bidermajer

Ako je bidermajer za venčanje od prirodnog cveća za vas previše običan, predlažemo vam nesvakidašnje bukete od papira ili dugmića…

Male crvne ruže, pa nekoliko belih sa ukrasnim grančicama, zvuči kao savršeni bidermajer. Ukoliko želite da vaše venčanje bude drugačije, možete ga „začiniti“ posebnim i nesvakidašnjem bidermajerom, a prirodno cveće iskoristite samo za dekoraciju restorana. Pogledajte kako neobičan bidermajer može da se napravi na šest različitih načina.

 1. Kao sladoled

Ako venčanje pravite u letnjim danima, zašto bidermajer ne bi izgledao kao neodoljivi sladoled. Za ovaj buket najvažniji deo jeste kornet. On može biti od plastike, ili čak da uzmete i pravi kornet. Za prirodni kornet moraćete malo više da pazite kako se on ne bi slomio. Odozgo neka vam cvećar ukrasi sitnim cvećem ili sa dva, tri krupnija cveta. Šašava ideja, ali morate priznati zaista originalna.

bidermajer za venčanje

 2. Sa cirkonima i biserima

Toliko volite nakit, da bi želele da nosite munđuše, narukvicu i ogrlicu zajedno. Naravno, ukoliko što više imate nakita na sebi, tako će venčanica izgubiti svoju čar i sve će izgledati prenatrpano. Zato, izaberite samo munđuše ili narukvicu, a dodatni sjaj sa cirkonima i biserima nadoknadite bidermajerom. Bogatog izgleda, sa mnoštvo perlica, bisera i šljokica je bidermajer za mlade koje vole glamur, a pre svega da je sve na njima upečatljivo.

bidermajer za venčanje

3. Od materijala za šivenje

Da li vam je ikada palo na pamet da vaš bidermajer može da se napravi na primer od satena ili vunice. Ako ste oduvek volele tkanine i raznobojne materijale, izaberite ovaj šik buket. Napravite ružice i ostale svetiće u boji vaših cipela ili karmina. Možete ih uvek dodatno ukrasiti sa perlicama.

bidermajer za venčanje

4. Od dugmića

Dugmići nam se uvek nalaze na džemperu ili košulji, a šta mislite da ceo bidermajer bude od šarenolikih dugmića. Manji, veći, okrugli ili četvrtasti, izbor je na vama. Možete izabrati različite oblike, ali da budu u istoj boji. Crveni, žuti ili zeleni buket od dugmića odlično će pristajati uz mlade koje će nositi haljinu u boji, umesto tradicionalne bele venčanice.

bidermajer za venčanje

5. Od papira

Oduvek ste svima pravile aviončiće od papira ili žabice. Iskoristite vaše umeće i na bidermajeru za venčanje. Buket može savršeno da izgleda čak od običnih crnih novina, sa sve delovima teksta, pa do belih ili papira u boji. Napravite različite cvetiće, a gostima ćete svakako dati zadatak da se pitaju od čega je zapravo napravljen vaš bidermajer.

neobican bidermajer od papira

6. Od šišarki

Za hladno i zimsko venčanje, iskoristite parkove, prošetajte i skupite što više šišarki za vaš buket. Postavite svaku šišarku na štapić u braon boji, a zatim ih pričvrstite grančicom, ili braon trakicom. Bićete jedna od retkih mlada koja je imala jedinstven bidermajer za zimsko venčanje.

PROČITAJTE I: Bidermajer: Savršene boje za zimsko venčanje

neobican bidermajer od sisarki

Ako želite da neke stvari uradite same, a da one ne budu previše zahtevne, bidermajeri su idealni kako bi izrazili svoju kreativnost. Ne zaboravite da ovakvi bidermajeri ipak imaju neku prednost, a to je da ih možete sačuvati  da ostanu onakavi kao što su izgledali na dan venčanja. Ako je prirodno cveće vaš jedini izbor, ne brinite, postoje trikovi da sačuvate i takav bidermajer, a to saznajte na Savet mladama: Kako da sačuvate haljinu, cipele i bidermajer


Autor: Marija Jović

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien