Organizacija venčanja: Komplikovane situacije i jednostavna rešenja

Foto: Jovana Tomašević

Budite spremni na sve! Izbegnite probleme koji mogu pokvariti vaš najlepši dan

Organizovanje venčanja zahteva veliki napor, trud, vreme i ideje. Danas se sve više mladenaca odlučuju za organizatora venčanja, međutim postoje i oni koji odluče da svoj veliki dan organizuju sami. Kako se organizacija ne bi pretvorila u pravu katastrofu, savetujemo vas kako da se suočite sa izazovima, kako bi sve obaveze postigli i uradili na vreme.

 

1. Lažni poslastičar

Zamislite vašu idelanu tortu, a onda pronađete osobu koju će vašu ideju da napravi. Dogovorite se oko svih detalja, rezerevišete tortu i platite depozit, a onda nedelju dana pred venčanje pozovete vašeg „majstora“ za tortu i shvatite da su isključeni svi telefoni i samo ostane pitanje „Šta će biti sa našom tortom?“

Savet: Da bi izbegli ovako nešto, obavezno se raspitajte kod drugih mladenaca da li su čuli za poslastičara za koga ste se vi odlučili. Da li su bili zadovoljni i da li će vaša torta sigurno biti napravljena za vaš najvažniji dan.

 

2. Jedan fotograf, dva venčanja

Dugo ste gledali fotografije drugih mladenaca i razmišljali koji će fotograf vaše trenutke „uhvatiti“ na venčanju. Kvalitet i profesionalnost su najvažnije odlike fotografa, ali šta bi uradili ako samo mesec dana pred sudbonosnog „da“ dobijete mail u kome fotograf ima još jedno zakazano venčanje, na dan kada je i vaše.

Savet: Ukoliko je fotograf i previše neodgovoran i stalno vam govori da ga pozovete nekog narednog dana, ili ne uzvraća pozive, budite spremni da je vreme za plan B. Dan vašeg venčanja je sve bliži i nemate vremena za gubljenje. Pozovite vaše prijatelje i po njihovoj preporuci pronađite fotografa.

 

3. Prepravljena venčanica

Nevesta je najviše zadovoljna onda kada pronađe svoju savršenu haljinu. Međutim taj predivan osećaj ubrzo može da se pretvori u pravu noćnu moru. Ukoliko se odlučite za neku venčanicu na kojoj su potrebne neke izmene, dobro razmislite da li je to baš ta haljina koju želite. Haljina nakon sužavanja, kraćenja i ostalih izmena može izgledati drugačije, odnosno da bude potpuno uništena i da ne može nikako da se popravi.

Savet: Obavezno tražite da izaberete neki drugi model haljine ili potražite u nekom drugom salonu venčanica. Ovo može biti veoma stresno tako da je najbolje da uzmete onu haljinu koja vam najbolje stoji i baš kao takvu obučete na venčanju.

 

4. Neorganizator venčanja

Unajmite osobu koja će da organizuje vaše večanje na način koji vi želite. Međutim šta uraditi ako on/ona organizuje venčanje kako vi ne želite. Postoje mnogo situacija u kojima planeri venčanja daju sebi potpunu slobodu i da sve što rade rade na „svoju ruku“.

Savet: Ukoliko vidite da organizator ne poštuje vaše mišljenje i ako već na početku komunikacija između vas nije dobra, to je dovoljan znak da treba organizatora da promenite.

 

5. Neočekivani gosti

Kada napravite spisak gostiju i pošaljete pozivnice, krenete da razmišljate ko će biti sa vama tog savršenog dana. Ubrzo nakon toga, dolaze i odgovori. Pravite konačan spisak na osnovu čega se pravi raspored u restoranu. Ali šta uraditi ako oni koji su rekli da ne dolaze na večanje, ipak se pojave.

Savet: U ovakvoj situaciji zatržite od uprave restorana da obezbedi dodatna mesta. Ovaj način je svakako dobar kako ne bi platili više, ukoliko nije potrebno. Uvek je bolje doplatiti, nego oduzeti.

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien