Planiranje venčanja: 4 stvari oko kojih se nećete složiti sa vašim roditeljima

planiranje venčanja
Foto Jovana Tomašević

Prilikom organizacije venčanja vaše želje i želje vaših roditelja se neće baš uvek poklapati. Evo saveta kako da rešite najčešće nesuglasice…

Četiri stvari u vezi planiranja venčanja u kojima se budući mlada i mladoženja obično ne slažu sa svojim roditeljima su:

1. Lista gostiju

Roditelji ne žele da se osećaju ograničeno po pitanju broja gostiju. Ovo posebno može biti neprijatna tema ukoliko upravo oni plaćaju svadbu. Ključ koji razrešava ovaj problem je kompromis. Ne vičite i ne svađajte se. Umesto toga sedite zajedno, napravite listu važnih gostiju i vidite koja je realna cifra koja se uklapa sa vašim budžetom. Svaki razuman roditelj će shvatiti da ne mora da pozove svoje poslovne partnere koje mladenci uopšte i ne poznaju.

2. Pozivnice

Pozivnice mogu biti lep zadatak, ali takođe mogu biti i izvor svih tenzija. Ukoliko, na primer, mladini roditelji finansiraju venčanje može se desiti da oni zahtevaju da imena mladoženjinih roditelja ne budu na pozivnicama. Rešenje leži u rasporedu potpisa na istim, kako bi se znalo ko je domaćin venčanja.

PROČITAJTE I… Tipični gosti na venčanju koje ćete teško izbeći

3. Muzika

Može se desiti da će se vaši roditelji umešati i pri odabiru benda, kao i pesama koje će se pevati na svadbi. Možda niste maštali o tome da vaš poseban dan bude obojen tonovima koji nisu po vašem ukusu, ali imajte bar malo razumevanja za roditelje i njihove želje. Možda je najbolje da pitate članove benda da naprave jedan blok pesama koje su bar približno interesantne starijoj generaciji.

4. Tradicija

Mnoge stvari su se promenile u poslednjih trideset i više godina, pre koliko su se vaši roditelji venčavali. Postoji mnogo domaćih običaja, kao što su kupovina mlade, bacanje pirinča i mnogi drugi, koji su današnjim mladencima naporni I bespotrebni, ali na kojima vaši roditelji mogu insistirati. Šta raditi? Ovde nema jednostavnog rešenja, osim da iskreno porazgovarate sa roditeljima I objasnite im zbog čega ne možete ili ne želite da se pridržavate običaja. Birajte reči, nemojte povredit njihova osećanja. Ukoliko baš insistiraju, možete im izaći u susret i ispoštovati jedan ili više običaja u nešto modernijoj varijanti. Važno je da budete raspoloženi I nasmejani, a uostalom, jednog dana ćete se sa smeškom i nostalgijom sećati tih trenutaka.


Autor: Anja Anđelić

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien