Posluženje na venčanju: Švedski sto ili klasično posluženje

Kada razmišljate o tipu posluženja na vašoj svadbi treba uzeti u obzir prednosti i mane klasičnog posluživanja i švedskog stola.

Važno mestu u organizaciji venčanja zauzima i izbor prostora gde će slavlje održati, odabir dekoracije, ali i tip posluženja. Neki restorani nude samo švedski sto, neki klasično posluženje, dok dilema nastaje ako treba sami da izaberete neki od dva tipa posluženja. Evo nekoliko prednosti i mana ovih načina služenja hrane.

Klasično posluženje

Pri ovakvom načinu služenja hrane goste uslužuju konobari. Postoji više podvrsta klasičnog posluženja, među kojima je hrana poslužena na velikim ovalima s kojih se gosti služe ili su svima posebno servirani obroci. Prednost ovakvog posluživanja je u tome što nema gužve oko švedskog stola, a ugostitelji lakše mogu da procene koliko posebnih porcija da pripreme na osnovu broja gostiju. S druge strane, ako planirate veći broj gostiju, moguće je da će cena zakupa biti veća jer je potrebno više osoblja, odnosno konobara. Ovaj način posluživanja hrane je idealan za intimnija venčanja s manjim brojem gostiju.

VIŠE O… Novi slatki trend: Naked cakes ili golišave svadbene torte

Švedski sto

Ovaj način posluženja podrazumeva veliki sto na kome je postavljena hrana i gosti se sami služe. Švedski sto je pogodan jer se može ukrasiti izrezbarenim voćem i povrćem, što može biti veoma atraktivno i dati posebnu notu venčanju. Izbirljiviji gosti će biti naročito srećni jer mogu da izaberu jela koja vole, a ljubitelji hrane nemaju ograničenja u veličini porcija. Međutim, loša strana mogu biti redovi i gužve oko hrane, zbog čega je veoma važno da je sto postavljen i hrana raspoređena na pravi način. Troškovi ovakvog posluženja mogu biti veći ukoliko su gosti zaista gladni ili im se hrana toliko sviđa da specijaliteti brzo nestanu i vaši najdraži uzmi i po nekoliko porcija.

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien