Praktičan vodič za odabir odela za svadbu

muška odela za svadbu

Došlo je vreme za kupovinu  odela za svadbu, ali niste sigurni kakvo odelo treba odabrati. Dvoumite se između trendi i klasičnog. Obucite se po pravilima italijanskih stilista

Trendi odelo je ukrojeno i uzano, ali ne i preusko ma šta neko mislio, dok je klasično odelo nešto ravnijeg kroja. Za koji kroj se opredeliti, za koji materijal, boju?

–Postoji nekoliko stvari na koje valja obratiti pažnju prilikom kupovine odela, a najbolje ćete proći ako vam odelo nije ni usko, ni prekomotno–savetuje vas stilista Ivan Nikolić iz modne kuće Barbolini Sartoria. – Preporuke opšteg tipa su da kod sakoa naramenice treba da budu tek malo duže od ramenih kostiju i povijene u rukavima. Tako će ramena i mišice izgledati lepše, ali pazite da vas rukav ne sapinje ispod miške. Rukavi bi trebalo da dopiru do polovine ručnog zgloba kad su vam ruke spuštene pored tela i poželjno je da manžetna košulje viri ispod rukava centimetar do dva.

muška odela za svadbu

Obavezan šlic na sakou

Ivan dalje objašnjava da sako obavezno pozadi treba da ima šlic, najbolje dva. Sako bez šlica je nezgodan za nošenje, dok se jedan šlic na sredini leđa uvek nekako nezgodno lomi, pa možete izledati neuredno.

–Za pantalone važi isto. Ni preuske, niti suviše komotne. Neka nogavice lepo padaju, bez nabiranja i gužvanja. Dužina neka bude takva da pokrivaju cipelu oko dva centimetra.

Dobar kroj prikriva nedostatke

Uvek prilikom odabira odela imajte na umu kakve ste građe. Pravi stil za sve nas je onaj koji prikriva nedostatke, a ističe naše prednosti – dodaje naš sagovornik.

Drugačije rečeno, ukoliko ste izrazito visoki, birajte manje ukrojena odela i uverite se da vam se sako ne zateže u ramenima i grudima. Gledajte da pantalone budu nešto dubljeg kroja. Poželjno je da sako ima kopčanje na tri ili, eventualno, na dva dugmeta.

Onima nižeg rasta ili naglašene građe preporučujemo sako sa kopčanjem na dva dugmeta i pantalone plićeg kroja, tako bi barem malo izdužili svoju figuru. Još kad bi dodali pruge, bilo u dezenu ili u samom tkanju, stvar bi bila još bolja.

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien