Prekriti tetovaže na venčanju: da ili ne?

tetovaze-na-vencanju

Za mnoge mlade koje imaju tetovaže, jedna od glavnih dilema pre venčanja je da li da pokriju ili ne svoje crteže na dan venčanja

Mnoge brinu o tome kako će tetovaža izgledati na slikama, ili ne žele da uvrede ili šokiraju članove porodice koji ili ne znaju da imaju tetovaže ili ih ne odobravaju. Odluku o tome šta mlada treba da uradi sa svojim tetovažama treba da donese samo ona, uzimajući u obzir nekoliko faktora.

 TETOVAŽE SU DEO LIČNOSTI

Žene sa istaknutim tetovažama mogu se osećati kao da su izgubile deo sebe i kompromitovale sopstvenu ličnost, naročito ukoliko su ih prekrile usled zabrinutosti o tome kako će njihovi gosti reagovati. Mlada koja brine da će pojedini gosti možda biti uznemireni zbog njenog crteža na telu, pre svega treba da prestane da razmišlja o tome. Jedino u slučaju da je i sama tetovaža kontroverzna ili seksualno uvredljiva. U tom slučaju, prekrivanje jeste najbolja opcija.

S druge strane, bezazlena tetovaža cveta, leptira, slova… možda će neprijatno iznenaditi samo nekolicinu gostiju, i to verovatno zbog njihovih ličnih predrasuda prema tetovažama uopšte. U tom slučaju, nevesta treba da odluči da li zarad tih odnosa želi da kompromituje svoj lični stil.

 IZABERITE PRAVU HALJINU

Mlada koja odluči da tetovaže ostavi izložene, treba da potraži haljinu koje će im laskati i spontano ih naglašavati. Za tetovaže u sredini gornjeg dela leđa, najbolja opcija je venčanica s dubokim izrezom na leđima, za tetovaže na ramenima idealne su haljine bez ramena ili bretela.

tetovaze-na-vencanju-2 

RAZMISLITE O POKRIVANJU

Ako zaista volite i neguje svoje tetovaže i samo razmišljate o tome da ćete njihovim pokrivanjem ugoditi drugima, verovatno ćete zažaliti. Međutim, ako znate da ćete se osećati neprijatno što ih pokazujete, pokrivanje je verovatno najbolja odluka koju možete da donesete. U našim parfimerijama mogu se naći profesionalni proizvodi za pokrivanje tetovaža. Neophodno je da mlada ove proizvode testira nekoliko dana radnije, kako bi znala koliko dugo će biti potrebno da ih pokrije i koliko će se dobro kupljeni proizvod održati protiv znojenja.

 POGLED U BUDUĆNOST

Zapamtite da su fotografije jedina trajna stvar koju ćete imati posle venčanja, osim braka i uspomena. Razmislite kako želite da izgledaju te slike za dvadeset ili pedeset godina. Da li želite da se osvrnete i vidite se sa ili bez tetovaže?

 

 

 

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien