Prva izložba dijamanata u našoj zemlji

Kompanija Maestro Jewelers, predstavnik jednog od najvećih svetskih proizvođača dijamanata IDC – Israel Diamond Center, otvoriće prvu izložbu dijamanata u našoj zemlji. Izložba će biti otvorena u Beogradu od 17. do 23. decembra radnim danima u prodajnom prostoru Maestro Jewelers u Nušićevoj 12a.

Jedan od najintimnijih i najlepših trenutaka za svaki zaljubljeni par je čin veridbe, još ako je začinjen vereničkim prstenom sa sjajem dijamanata onda će se svaka devojka barem na trenutak osećati kao junakinja romantičnih holivudskih filmova. Vrhunski dijamanti nisu samo večni zalog ljubavi, već i najtrajnija investicija u zajedničku budućnost, budući da je njihova vrednost neprolazna. Zapravo, što su stariji, dijamanti sve više vrede, a njihovu lepotu i vrednost ne mogu narušiti ni krahovi svetskih berzi ni ekonomske krize. Jednostavno, postojani su baš kao i vaša ljubav. I zato su od davnina nezaobilazni u vereničkom prstenju- da označe vezu koja odoleva vremenu, teškoćama i ljudskoj prolaznosti.

vereničko prstenje

Dijamanti čuvaju uspomenu na vašu ljubav čak i onda kada zub vremena nagrize sva druga sećanja. Vereničko prstenje sa dijamantima se stoga poklanjalo budućoj mladi još od davnina. Antropolozi veruju da je ova tradicija potekla od običaja drevnih Rimljana da svoje mlade daruju prstenom koji su nosile oko vrata, simbolično prikazujući sebe kao vlasništvo budućih muževa.

vereničko prstenje

1477. austrijski nadvojvoda Maksimilijan je naručio prvi dokumentovani verenički prsten sa dijamantom za svoju nevestu Mariju od Burgundije. To je bilo dovoljno da se među evropskom aristokratijom pokrene trend vereničkog prstenja sa dijamantima.

vereničko prstenje

U međuvremenu su dijamanti postali dostupni i običnim ljudima, a sredinom decembra, tačnije od 17.do 23. decembra po prvi put će šira javnost i u našoj zemlji biti u prilici da vidi jednu izložbu dijamanata i izbliza se upozna sa ovim ekskluzivnim dragim kamenom. Posetioci će moći da pogledaju izložene dijamante radnim danima.

Maestro Jewelers, kompanija koja već 25 godina kao ogranak najvećeg izraelskog proizvođača dijamanata Israel Diamond Center uvozi dijamante u Srbiju, organizovaće ovu izložbu u svom prodajnom centru u Beogradu, Nušićeva 12a. Izložba će biti otvorena za javnost i prodajnog je karaktera, te je i prava prilika da se osim u svog partnera na prvi pogled zaljubite i u večiti sjaj dijamanata.

 

 

 

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien