Razočarane mlade: Kupovina venčanice preko interneta

Ako ste ikada preko interneta naručile nakit ili možda ukrasne predmete za vaš dom, da li biste ste usudile da preko interneta kupite i venčanicu? Neke mlade ipak su se odlučile na tako nešto. Pogledajte kakva haljina može da vam bude isporučena, a da ste pritom očekivale nešto sasvim drugačije…

Zamislite da kupite neku odevnu stvar koja vam se baš dopada, a da je pre toga niste probali. Internet kupovina danas je sve više zastupljena, jer uz pomoć jednog klika možete kupiti skoro sve, čak i venčanicu. Za vas smo izdvojili nekoliko fotografija na kojima se vidi kako haljine izgledaju na internetu, a kakve su zapravo kada stignu na mladinu kućnu adresu.

Sajtovi koji nude haljine za venčanje, predstavljaju kopije mnogih svetskih brendova. Pored toga što naručena haljina nije nalik originalu, venčanice su često napravljene od poliestera. Još jedan problem zbog kojeg mlade budu razočarane jeste što su haljine često oštećene. Ona na nekim delovima može biti pocepana, loše krojena, ili isflekana.

Jedan od glavnih razloga zašto buduće mlade na ovakav način traže svoje savršene haljine, jeste finasijski. Venčanice kupljene preko interneta mogu se naći po veoma povoljnim cenama. Međutim, ako haljina nije onakva kakva je predstavljena na sajtu, vi je možete vratiti, ali novac neće dobiti nazad. Pogledajte kakve su venčanice dobile mlade koje su poručile svoje haljine preko interneta.

venčanica kupljena preko interneta 2

Ipak, kopije venčanica možete naručiti na sajtovima koji su predviđeni za on-line kupovinu. To znači da takvi sajtovima nemaju zvanične prodavnice niti uvoznike, tj. određene brendove koji prodaju venčanice. Veoma je važno da se napravi razlika između ovakvih i onih zvaničnih sajtova. Sasvim je u redu da ukoliko ste videli neku venčanicu na internetu određenog brenda ili dizajnera, da vam je salon venčanica naruči. Na taj način, kada haljina stigne, salon vas obaveštava i vi imate mogućnost da je probate.

venčanica kupljena preko interneta 3

venčanica kupljena preko interneta 4

venčanica kupljena preko interneta 5

venčanica kupljena preko interneta 7

venčanica kupljena preko interneta1

Međutim, dobro razgovarajte sa poslodavcem iz salona venčanica, jer nekada naručena haljina znači da ona stiže samo zbog vas i da je kupovina tada u tom slučaju obavezna. Mi vam preporučujemo da to uradite u slučaju kada vam se neka haljina dopada, ali salon trenutno nema haljinu u vašoj odgovarajućoj veličini. Ako želite da haljinu naručite samo da bi probale, a uslov je posle da je kupite, to nemojte raditi, jer ipak ne znate kako će vam ona stajati.

5 razloga zašto ne treba venčanicu da kupite preko interneta:

1. Da li je sajt lažan ili ne
2. Da li će haljina biti ista kao na slici
3. Ko zapravo šije haljinu
4. Od kakvog će materijala haljina biti sašivena
5. Ne znate kako će haljina da vam stoji

Pogledajte prilog iz emisije „Inside edition“ kako je jedna mlada iz Amerike bila šokirana haljinom koju je poručila preko interneta.

https://www.youtube.com/watch?v=MIb_xPGLKls

Priredila Marija Jović

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien