Deveruše: Sve je lepše i lakše uz svoju „ekipu“

Sajam venčanja 2015
Foto: Nemanja Novaković

Najbolje drugarice mogu, poput dobrih vila, svaki mladin zadatak da učine lakšim, zanimljivijim i lepšim

U mnogim filmovima postoji izvestan stereotip o deverušama kao mladinim najboljim drugaricama, čija se uloga svodi na popravljanje šminke ili pridržavanje venčanice, uz obavezan istovetan stajling za sve njih, najčešće četiri. Zbog toga trend odevanja deveruša u istu ili sličnu haljinu polako dolazi i kod nas, pa se i mlade u Srbiji rado odlučuju za tako nešto, verujući da time iskazuju poštovanje prema svojim najboljim drugaricama – sve su im jednako važne i bitne u njihovoj „ekipi“.

One će vam pomoći oko izbora venčanice, bidermajera, pozivnica, ali ne zaboravite da je važno da i one pored vas takođe zasijaju na venčanju. Evo i kako…

Haljine za deveruše

Odgovor na pitanje kako bi zapravo trebalo da izgleda haljina za svaku deverušu, najbolje je da potražite u razgovoru s njima, nastojeći da te haljine i njima pristaju i da su u skladu s vašom venčanicom. To mogu biti kraće lepršave haljine u jarkim bojama ili nežnim pastelnim. Ukoliko je vaše venčanje glamurozno i kao iz bajke, onda i deveruše mogu biti elegantne poput vas. Naš predlog su svečane duge haljine sa šljokicama ili cirkonima. Možete se odlučiti da njihove haljine budu u istoj boji, ali da ne izgledaju potpuno isto, ili obrnuto. Savršena boja za vaše romantične deveruše su svetloroze, siva ili plava. Najbitnije je da model haljine prilagodite građi svojih drugarica, kako bi se u njima osećale udobno, posebno kad nisu sve baš manekenskog izgleda.

Šašave fotografije

Pored toga što ćete sa svojim deverušama izgledati elegantno i usklađeno, možete napraviti odlične zajedničke fotografije s venčanja. Kako bi sve bilo još lepše, dogovorite se s fotografom da imate i neku malu scenografiju, kako to ne bi bile obične fotografije. Za otkačene i šašave fotografije obavezno napravite i razne rekvizite za fotografisanje. Uši, krunice, poznati brkovi ili usta samo su neke od ideja. Za bajkovit izgled možete iskoristiti krunice ili venčiće od cveća. Vratite se u detinjstvo kao kad ste se pozirajući jedna drugoj zabavljale kao devojčice. Nemojte se opterećivati da li vam je svaki pramen kose na svom mestu, ili kako ste se namestile. Samo stanite ispred fotografa i nek zabava krene. Najvažnije je da budete vesele i nasmejane, a to je dovoljno za savršene fotografije za pamćenje.

Marija Jović


INFO ZA FOTOGRAFIJU: 

Fotograf: Nemanja Novaković  

Haljine: Salon Odiva 

Šminka: Nina Radovanić, www.ninaradovanovic.com 

Šminka i frizura: Marija Brkić, FB profesionalno šminkanje i frizura Marija Brkić  

Rekviziti i dekoracije: Devojačko veče, Agencija White 

 

Potpisi za haljine sleva nadesno

Haljina Nassia Fiesta, brend Pronovias, salon Odiva

Haljina Rosse, brend Gai Matiolo, salon Odiva

Haljina Nayla Fiesta, brend Atelier Pronovias, salon Odiva

Haljina Zina Fiesta, brend Pronovias, salon Odiva

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien