Savet mladama: Kako da sačuvate haljinu, cipele i bidermajer

Foto: Bojan Trailović

Haljina, cipele i bidermajer su tri najvažnija predmeta za većinu mlada. Pogledajte kako da ih, uz malo truda, sačuvate i nakon venčanja.

Svaka mlada posebnu pažnju poklanja izboru haljine i cipela za venčanje, a mnoge žele da ih sačuvaju (kao divnu uspomenu), ali i da ih koriste u narednim godinama. Ukoliko želite ko želite da ove stvari sačuvate i posle venčanja i da imaju isti sjaj i lepotu baš kao i najlepšeg dana u vašem životu, onda sledite naše savete, kako da ostanu sveže i narednih godina.

Venčanica

Ukoliko venčanicu niste iznajmili ili ne planirate da je kasnije nosite, tako što bi je prepravile ili skratile, onda je vaše glavno pitanje na koji najbolji mogući način da je sačuvate. Ono što je najvažnije jeste da ćete morati da izdvojite malo više mesta u svom ormanu. Kako bi haljina sačuvala svoju boju, detalje i ukrase, ali i da ostane pri dodiru mekana i lepršava, obavezno je spakujte u veću kutiju. Kutiju dobro zatvorite kako ne bi ulazila prašina. A onda, kada se vaša ćerka udaje ili unuka, pravo je vreme da je izvadite i poklonite, ili bar pokažete kakvu ste venčanicu nosile kada ste vi izgovorili sudbonosno „da“.

U poslednje vreme primećujemo i trend uramljivanja venčanica, a sve pod parolom „Moja haljina je toliko lepa da ne zaslužuje da čami u tami mog ormana“.

Zvezda rijaliti šoua „Real Housewife“ Adrien Maluf je svoju venčanicu uramila i time inspirisala mnoge mlade, Foto: enLuce Photography

 

Bidermajer

Ono što je mladama najdraža uspomena jeste prelepi buket koje su nosile na dan venčanja, pod uslovom da ga prethodno niste bacile u ruke neudatim drugaricama. Bez obzira na vrstu cveća od koga je napravljen, možete ga sačuvati. Zakačite ga i okrenite da visi kako bi se osušio, ili ako imate mesta u zamrzivaču ostavite ga tamo nekoliko dana. A kada se cveće dobro osuši, preostaje vam samo da pronađete mesto na kojem će stajati. Vaš buket sa venčanja takođe možete staviti u ram, zajedno sa fotografijom ili pozivnicom sa vašeg venčanja. Evo i ideja kako to može zanimljivo da izgleda.

Ideje sa sajta http://www.timelessflowers.net

Ideje sa sajta www.timelessflowers.net

Cipele

Nakon što ste se odmorile od žurke, sredite i vaše cipelice. Obrišite ih sunđerom sa posebnim sredstvom za cipele. Ukoliko imate neku fleku koju ne možete da skinete, odnesite ih kod obućara, bez obzira da li su cipele kožne ili su od nekog drugog materijala. Kada ih on sredi i očisti, smestite ih u kutiju. Ukoliko nisu previše svečane, možete ih ponekada nositi i u večernjem izlasku.

cipele za venčanje

Ukoliko jednostavno nemate mesta u kući, da baš sve ove tri stvari sačuvate, odlučite se bar za jednu. Svakako će vam izmamiti osmeh na lice, kada posle deset ili dvadeset godina pronađete vaše cipelice koje ste toliko tražile i želele. To su ta lepa sećanja i momenti sa venčanja koje vam niko ne može oduzeti!


Autor: Marija Jović

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien