Saveti Irene Belojice: Kako da pronađete idealnu venčanicu

Irena Belojica kako da pronađete idealnu venčanicu

Nastanak venčanice povezan je s crkvom, tradicijom i večnom potrebom devojaka, kao i potrebom njihovih porodica, da za ovaj poseban dan odaberu najlepšu haljinu. Irena Belojica, diplomirani kostimograf savremenog odevanja vas savetuje kako da pronađete idealnu venčanicu

Nekad je venčanica bila i statusni simbol. Njena dužina, boja, forma i detalji menjali su se kroz istoriju.

– Danas, kad je sloboda izbora osvojena, a tradicija samo mogućnost, a ne i obaveza, mlada konačno može da uživa u ličnom izboru i razmašta sve boje svojih snova. Moj savet svakoj devojci, koja je u nedoumici kakvu haljinu da izabere za ovaj poseban dan jeste da nipošto ne odstupa od svog već izgrađenog stila. Takođe, najpre kao školovan dizajner, a onda i kao neko sa pristojnim stažom u ovom poslu, uverena sam da postoji samo jedno veliko “ne” u tom procesu, koji je pravi samo ako vas beskrajno raduje. Ne, ne i ne pogrešnim materijalima! Jedino, dakle, gde mislim da ne sme biti kompromisa i na šta treba posebno obratiti pažnju jesu kvalitet i finoća materijala od kojeg je sačinjena vaša venčanica – kaže Irena Belojica. Evo i njenih saveta:

  • Nemojte se plašiti da venčanicu prilagodite sebi, svojim navikama i ukusu.
  • Nemojte dozvoliti da vas venčanica sasvim promeni.
  • Venčanica treba da pokaže najbolje od onoga što vi već jeste i donese onoliko novog i posebnog, koliko nikad ni u jednoj drugoj prilici sebi ne biste dopustili. Zato ćete je pamtiti!
  • Dajte venčanici, dakle, sasvim lični pečat. Jer, zapravo, ta „najlepša“ haljina samo je jedna u nizu haljina koje ste tokom života ponele – haljina za prvi dan škole, malu i veliku maturu, rođendan, krštenje…
  • Nemojte dozvoliti da venčanica „nosi” vas! Ne želite da vas parče garderobe zarobi kao nekakav modni oklop.

 

PROČITAJTE I… Mirjana Vujčić: Kako da izaberete pravu venčanicu

  • Obratite pažnju na to da vaša venčanica istakne ono najlepše na vašem telu, kao i da sakrije ono što najmanje na sebi volite.
  • Ne plašite se detalja u boji poput pojasa, cipela, torbica, ukrasa za kosu… Njihova je uloga da vas učine još posebnijom.
  • Dužinom haljine nećete ni umanjiti ni uvećati svečani čin svog venčanja, niti će ikoga uvrediti ako ima pristojnu dužinu od najmanje 10 cm iznad kolena. Uostalom, ako je neko došao na vaše venčanje da bi kritikovao vašu venčanicu, verovatno nije idealan gost.

 

Irena Belojica

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien