Šta bi trebalo da znate pri kupovini korišćene venčanice

korišćena venčanica

Mnoge mlade imaju dilemu da li da kupe ili iznajme venčanicu, ali ima i onih koje razmišljaju i o kupovini korišćene venačnice, koje mogu biti znatno povoljnije.

Da bi vam pomogli oko prednosti i mana ovakvog netradicionalnog šoping iskustva, evo nekoliko saveta o kupovini već nošene venčanice.

Izmerite vaše mere i kupite haljinu po vašoj veličini i dužini

Proba specifične venčanice može biti mnogo veći izazov pri kupovini već nošene haljine, zato se uverite da znate svoje mere. Ovo uključuje: grudi, struk, kukove i visinu sa i bez cipela. Dobijanje haljine sa pravom merom može biti izazov, s obzirom na to da je prethodna mlada već prilagodila venčanicu svom telu. Preporuka je da kupite venčanicu po vašoj meri pre svega i onda je prilagodite vašem telu.

Potražite nedostatke

Najčešće oblasti gde bi trebalo tražiti nedostatke su oko struka, na prednjem, gornjem delu grudi i linija oko pazuha. Ako haljina ima neke velike rupe ili fleke onda preporučujemo da razmislite o kupovini baš te haljine.

PROČITAJTE I: Iznajmiti venčanicu: da ili ne?

Zaštitite se pri kupovini

Za razliku od klasičnog šoping iskustva venčanica, kupovina već nošene haljine može biti rizičnija. Na primer, ne nude svi prodavci povraćaj novca i niko ne voli da bude iznenađen kada mu haljina ne odgovara opisu.


Priredila: Anja Anđelić

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien