Šta gosti zaista misle o vašem venčanju

Foto Jovana Tomašević

Pomnožite broj gostiju sa  brojem sati predviđenih za trajanje venčanja, pa dobijeni broj pomnožite sa dva. Moguće je da će tačno toliko čaša vina ispiti vaši gosti

Sigurno ste se i vi našli u situaciji da po povratku kući kritikujete nečije venčanje, bilo da je reč o konobarima koji nisu uslužni, ručku koji se ohladio ili bendu koji je „davio“ sporim ritmovima. Kako vam se ne bi dogodilo da i vaši gosti kući ponesu ovakve, nimalo laskave utiske, evo šta goste zapravo najviše nervira na venčanjima.

Kada mladenci zabrane svojim rođacima i prijateljima da povedu decu na venčanje. Umesto da uživaju u slavlju, vaše zvanice će neprestano misliti da li su njihovi mališani gladni, tužni ili im je dosadno, pa će najverovatnije neprestano gledati na sat i prvi napustiti vaše svadbeno slavlje.

Kada ne mogu da povedu pratioca ili pratilju. Ukoliko pozovete kolegu s posla koji ne poznaje nijednog vašeg prijatelja i člana porodice, tokom celog venčanja biće mu prilično neprijatno i osećaće se kao višak.

PROČITAJTE I… Koliko novca potroše gosti na venčanju

Da gosti budu veseli i siti

Kada ručak kasni i bude poslužen hladan. Takođe, vodite računa o tome da konobari neprekidno kruže salom, kako niko ne bi ostao gladan ili žedan. Ovo je jedna od najčešćih zamerki gostiju širom sveta.

Neka bend na vreme najavi vaš prvi ples, jer ga mnogi gosti u gužvi ili zbog ručka – propuste.

Dozvolite im da na miru jedu. Nema ničeg napadnijeg od benda koji glasno svira brze pesme dok vaši gosti uživaju u, najverovatnije, prvom obroku toga dana.

Budite pažljivi pri odabiru benda. Najbolje je da sami napravite redosled pesama, kako bi vaše venčanje s vremenom postajalo sve brže i razigranije. Spore melodije i „sentiši“ su zabranjeni nakon popodneva.

PROČITAJTE I…Tipični gosti na venčanju koje ćete teško izbeći

Ko će s kim?

Posvetite pažnju i vreme rasporedu sedenja. Grupišite vaše zvanice po uzrastu, rodbinskim i prijateljskim vezama, kako vam se ne bi dogodilo da vaši gosti sede pored nepoznatih ili, što je u Srbiji češće – rođaka sa kojima nisu u dobrim odnosima.

Ukoliko pravite manju proslavu i sami organizujete piće, evo sjajne računice kako da vaše zvanice tokom večeri ne ostanu bez omiljenog pića – vina. Pomnožite broj gostiju sa  brojem sati predviđenih za trajanje venčanja, pa dobijeni broj pomnožite sa dva. Moguće je da će tačno toliko čaša ispiti vaši gosti. Kada ovaj broj podelite sa pet – dobićete broj flaša vina koje su vam potrebne. Za svaki slučaj, uzmite koju više i – ne brinite.


Foto: Jovana Tomašević

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien