Šta poneti na medeni mesec

Foto: Tumblr

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da na prvo bračno putovanje ponesete ono što vam je zaista potrebno.

Većina nas na putavanje ponese i obuću koju ne obuje, šminku koju ne upotrebi i bezbroj „za svaki slučaj“ sitnica. Medeni mesec je posebno putovanje, prvo u vašem bračnom životu, pa zbog toga se ne treba opterećivati pakovanjem obimnog prtljaga.

Izaberite odgovarajuće torbe ili kofere

Prilagodite kofere stvarima koje ćete nositi. Koferi na točkićima su veoma zgodni za pakovanje, u njima može stati dovoljno stvari, ali i oni mogu biti glomazni. Zato dobro razmislite koja veličina torbe vam je potrebna. Ukoliko ne možete da se kontrolišete u odabiru stvari koje ćete poneti, izaberite kofer srednje ili manje veičine i neka vam on bude mera.

Garderoba koju ćete nositi (zaista)

Prilagodite garderobu klimi destinacije na koju idete, a broj odevnih predmeta danima koje ćete provesti na putovanju. Ali računajte i na vreme koje ćete provesti u putu i obucite nešto u čemu će vam biti udobno u putu, ali i na medenom mesecu. Spakujte garderobu koju ćete zaista nositi, a ne onu koju ni kod kuće niste obukli. Medeni mesec je doba romantike, pa se romantičan ili čipkani seksi veš podrazumeva.

Šminka i kozmetika

I ovde je važno stati pri paovanju. Ponesite samo ono neophodno i nemojte nositi kozmetiku koju ranije niste koristili, jer može doći do neželjenih reakcija. Najmanje poželjna stvar na medenom mesecu su posete lekaru i neprijatan osip. Ukoliko idete u sunčane krajeve, ne zaboravite kremu za sunčanje.

Ovo ne zaboravite 

Obavezno spakujte najosnovnije lekove, poput tableta protiv bolova i mučnine, paracetamol, preparate koji štite od komaraca… Sastav neophodnih lekova i preparat svakako zavisi od destinacije na koju putujete, ali i ovde važi pravilo da ne eksperimentišete i koristite lekove koje niste ranije.

I, naravno, ne treba da vas podsećamo da spakujete lična dokumenta i novac, na koje bi trebalo posebno obratiti pažnju i držati na oku ili u sefu hotela.

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien