Ukusno i slatko: Jestivi bidermajer

Foto: Peđa Vučković www.stashafashion.com

Većina mlada bira klasične bidermajere, neke se pak odluče za malo neobičnije cveće, a da li bi ste vi izabrali bidermajer koji možete da pojedete?!

Pripreme za venčanje su u punom jeku i na red je došao bidermajer. Želite da toliko bude lep, da bi ga prosto pojele. Ne razmišljajte dalje, nego izaberite upravo bidermajer koji je napravljen od jestivih sastojaka. Za vas izdvajamo tri načina kako takav buket može da izgleda.

 1. Sladak i šaren bidermajer

Pored toga što lizalice mogu da se nađu na „slatkom stolu“ na vašem venčanju, upravo od lizalica možete napraviti i bidermajer. Mogućnosti su velike, a na vama je da izaberete one lizalice koje su vam omiljene. Buket može biti manji, od jednostavnih orkuglih lizalica, ili veći, sa onim krupnim i šarenim lizalicama.

jestivi bidermajer od lizalica 1

Takođe, možete pronaći lizalice u dve nijanse i na taj način uklopiti bidermajer sa ostalim detaljima, a predlažemo vam i cupcake bidermajer, koji smo sigurno nećete baciti među neudate drugarice.  Izgleda preslatko i originalno, a boja šlaga je boja vašeg „cveća“.

 

Foto: Peđa Vučković www.stashafashion.com

Foto: Peđa Vučković www.stashafashion.com

2. Čokoladni bidermajer

Pomoću rafaelo kuglica, ili nekih drugih pralina možete napraviti bidermajer. U ovom slučaju, moraćete da koristite ukrasne grančice i sitno cveće, kao i ukrasni papir, u kojima će čokoladne kuglice biti pričvršćene. Ako želite zaista čokoladnu poslasticu, vešt majstor u pravljenju torti može da vam oblikuje ruže od čokolade, koje će stajati na drvenim ili plastičnim štapićima. Ovakav bidermajer je zaista nesvakidašnji. A kada se čokolada omekša i krene da se topi, podelite čokoladne ružice mališanima na venčanju.

jestivi bidermajer od cokolade 2

3. Voćni bidermajer

Za razliku od čokoladnog, voćni bidermajer ne može da se istopi. Crvene ili narandžaste voćke potpuno će oživeti vaš buket. Voće koje ste izabralil za buket, ukrasite lišćem i sitnim cvećem, i ceo buket vežite satenskom trakom u boji.

jestivi bidermajer od voca 3

Možda nećete moći da sačuvate vaš bidermajer, ali zato ostale mlade neće moći svoj da pojedu. Trudite se da budete originalne i inovativne i u svoja venčanja unosite nove stvari i ideje. Jedan od predloga upravo su jestivi bidermajeri.

PROČITAJTE I: (Ne)običan bidermajer za venčanje


Autor: Marija Jović

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien