Venčanje iz muškog ugla: Zna tašta, zna svastika, sad nema nazad

Pročitajte kako je Dražen Ostojić, novinar lista Alo! zaprosio svoju devojku Danicu, kako se snašao u ulozi organizatora sopstvenog venčanja i kako je reagovao kad ju je ugledao u venčanici

 

Ne znam da li vi koji čitate ovo 7. jun ove godine pamtite po bilo čemu, ali meni je to najznačajniji datum u životu, jer smo tog dana moja Danica i ja jedno drugom rekli da pred Bogom i svetom, i zarekli se na večnu ljubav, pažnju i poštovanje.

Svadbu smo pravili u našem rodnom gradu – Brčko, u Republici Srpskoj. Pošto već deceniju i duže oboje živimo u Beogradu, pre nego što sam mojoj Dani rekao šta smeram – konsultovao sam se oko organizacije svadbe sa drugarima koji su to već prošli u Brčkom.

Prvo restoran, pa prsten

„Odmah rezerviši restoran, nema termina, nema veze što planiraš tek sledećeg leta da se ženiš!“

„Čekaj, čoveče, stani! Nisam je još ni zaprosio!“

Kud ću, šta ću – nema mi druge, moram da je zovem da joj kažem da planiram svadbu, da idemo da gledamo malo restorane, da neće to skoro, al’ čisto da vidimo kako i šta…

Vencanje-iz-muskog-ugla-Drazen-i-Danica-3Okolo-naokolo, rekoh joj ja to za svadbu. Baš kako sam i zamislio, nisam se zbunio: da je daleko, nego čisto da polako krenemo da gledamo restorane, i zamolih je da nikome o tome ne priča. Raziđosmo smo se bez mnogo reči, kao da je negde žurila. Ubrzo mi je bilo jasno i gde. Odmah, posle nekoliko minuta me zove (iako sam joj rekao da nikome ništa ne priča) i:

– Mama i seka kažu da je najbolje da pravimo svadbu u „Bakarnom loncu“!

To ti je, Dražene! Nema više cile-mile! Zna tašta, zna svastika, ko zna ko sve još zna – nema nazad! Al’, eto, bar izabrasmo restoran, na keca. Od toga trena svaki dan smo nešto novo „morali“. Ono što je bilo do mene brzo smo završili. Dakle, restoran i bend. Ponosan sam što sam sa obe stvari za koje sam se iole pitao – pogodio pravo u metu!

Vencanje-iz-muskog-ugla-Drazen-i-Danica-5

Muke sa venčanicom

A onda je usledio za mene mnogo težak deo priprema za venčanje. Prvo je nervozu na mene prenela moja buduća žena biranjem venčanice. Ne da da ja idem sa njom, kaže da ne sme mladoženja da vidi venčanicu pre dana venčanja, a ovamo mi priča kako nema nigde onakve kakva se njoj sviđa, odnosno kako je sebe zamislila u toj beloj haljini…

– Kako je to moguće?! – pitam svaki put kada se tužna lica vrati iz obilaženja salona sa drugaricama.

Jednog dana dođe i vaš Sajam venčanja, hvala mu, i ona i njena kuma izabraše haljinu. Rekoh: „Hvala Bogu, to je sigurno najlepša venčanica na svetu.“I bila je.

Sa druge strane, ja odelo kupih sad, pa sad. Tortu, cveće, dekoraciju – to sam u potpunosti prepustio mladoj, a uključivao sam se samo kada me je „smarala“ sa pitanjima: „Koje je lepše?“

Vencanje iz muškog ugla Dražen i Danica 2

Iako važim za spavalicu, tоga dana sam se sam probudio u 6.15! Skočih k’o opržen i od tada pa do crkvenog venčanja kao da sam bio na nebu, a ne na zemlji. Počeše ljudi da dolaze u porodični dom, svi nešto prilaze meni, grle, ljube, hvale izgled… A ja kao da ću svakog trenutka da radim ono što sam i do sada radio na takvim mestima – da ja nekom čestitam i zasednem sa drugarima. Tad sam počeo da shvatam da mi se dešava nešto nesvakidašnje, nešto najlepše u životu!

PROČITAJTE i priču novinara Borisa Vukovića, koji je sa svojom izabranicom Nevenom prošao kroz slične “muke”

Kad se svi okupismo, krenusmo po mladu! Ide ona kolona automobila prema mladinom stanu, ali mi se čini kao da stojimo. Popesmo se na drugi sprat, malo smo se „svađali“ sa njenim rođacima, ali je na kraju ipak „kupismo“ i dođe trenutak da je vidim. Moja Danica, moj anđeo, bila je prelepa! Venčanica bela, duga, beli veo –  stajali su joj kao saliveni. Sijala je što od lepote, što od sreće! Bila je puna soba ljudi, ali video sam samo nju!

Zagrlismo se, poljubismo se prvi put pred svedocima, a onda to ponovismo nekoliko sati kasnije i u crkvi i pred ljudima u svadbenom salonu. Baš je lepo bilo…

Usledi fešta, kažu, kakva se ne pamti u poslednjoj deceniji u Brčkom. Tek oko četiri ujutru dođosmo kući, ali ne bih dalje da vam pričam… Možda će i neko dete ovo da čita!

Vencanje-iz-muskog-ugla-Drazen-i-Danica-4

 


Naša lista venčanja

Venčanica: Čarolija, Beograd

Odelo: TC Piramida, Beograd

Restoran: Bakarni lonac, Brčko, RS

Fotograf: DM Foto, Brčko, RS

Muzika: Bend od marcipana, Novi Sad

Torta: Torte i kolači, Brčko, RS

Pozivnice: Danijelin kutak, Beograd

Dekoracije i bidermajer: Loti, Brčko, RS

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien