Venčanje na otvorenom ponovo u modi

vencanje na otvorenom

Venčanje na otvorenom u prirodi postalo je imperativ u svetu, a popularni glamping biće u modi i tokom ove sezone

Svadbeno veselje pod šatorima nije novost na našim prostorima, ali luksuzni beli šatori svakako jesu. Ako tome dodate elegantne baldahine, srebrno posuđe na stolovima, mnoštvo sveća i lustere ili lampione okačene o grane drveća, venčanje na otvorenom postaće sinonim za glamur. Svoju blisku povezanost sa prirodom mnogi budući supružnici iskazuju time što sam čin stupanja u brak i veselje tim povodom organizuju u prirodnom okruženju, na mestu koje se njima najviše dopada ili za koje su trajno vezani, a lista predloga je nepregledna.

Šatori idealni za venčanje na otvorenom

Šator se najčešće postavlja u dvorištu ili neposrednoj blizini kuće. Međutim, sve češće se  odabiraju i lokacije koje po svom položaju ili ambijentu doprinose osećaju slobode i prirodnosti. To mogu biti parkovi, izletišta, botaničke bašte, vidikovci, skrivene rečne doline ili osamljeni salaši, sve prema afinitetu mladenaca. Tada se kompletno opremanje prilagođava lokaciji tako da se prirodni ambijent što manje naruši, ali da svi potrebni sadržaji budu na licu mesta (prostor za pripremu i serviranje hrane i pića, električna energija, toaleti…)

Vencanja na otvorenom
– Apsolutni trend, koji se nastavlja i ove sezone – to su beli šatori sa belim dekorativnim platnima unutar prostora, sa puno cvetnih aranžmana i dekorativnom, ambijentalnom rasvetom. Moderni šatori, uz neophodnu prateću opremu, omogućavaju organizaciju venčanja i drugih proslava na otvorenom tokom cele godine. Ipak, najlepše je kada se veselja organizuju u doba kada i sama priroda buja, a to je period od polovine maja do polovine oktobra. Tada se naši šatori predivno uklapaju u prirodni ambijent i okruženje – objašnjava za naš magazin Zoran Radović, direktor fime KT šatori i objašnjava nam kakve sve tipove šatora mladenci mogu pronaći na našim prostorima.

Pagode za intimna venčanja

Mali šatori postavljaju se pojedinačno, a mogu biti i međusobno povezani. Idealni su za manje prostore i manje skupove, a posebno za doček svatova ispred mladine ili mladoženjine kuće.

– Takozvane party preporučujemo za venčanja od 100 do 200 zvanica, kao kompaktnu celinu, ili u kombinaciji  sa pagodama. Često se koriste i kao dopuna prostora u postojećem ugostiteljskom objektu. Veliki šatori površine od 500 do 1.500 kvadratnih metara i više, mogu ugostiti preko 1.000 zvanica u uslolovima punog komfora. Svi naši šatori su nemačke proizvodnje, sa aluminijumskim konstrukcijama i belim ceradama – napominje Radović.

SONY DSC

Usluge po sistemu „ključ u ruke“

Osim šatora, postoji mogućnost zakupa podova, tepiha, lustera, krovnih i bočnih dekoracija, koje potpuno pokrivaju šator sa unutrašnje strane, zatim okruglih stolova za četiri do deset osoba – sa stolnjacima, više modela stolica sa navlakama i mašnama, bina, plesnih podijuma, klima uređaja, dekorativne rasvete, LED ekrana, VIP hemijskih toaleta, agregata za struju…

– Mladencima pružamo uslugu i po sistemu „ključ u ruke“, što podrazumeva da se mladenci sa nama dogovore šta i kako žele, a mi na sebe preuzimamo kompletnu organizaciju. Sve češće se susrećemo baš sa takvim zahtevima, jer klijenti nemaju dovoljno vremena, znanja, a logično ni iskustva kad je reč o ovako složenoj i zahtevnoj organizaciji.Veliku novost predstavljaju šatori na sprat, koji su prvi put montirani prošle godine na nekoliko veselja u okolini Kladova i Negotina, te su sada veoma traženi, bez obzira na njihovu relativno visoku cenu – ističu u firmi KT šatori.

vencanja na otvorenom

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien