Venčanje u viktorijanskom stilu

Maja i Nenad su želeli venčanje u viktorijanskom stilu sa steampunk detaljima. Ona je vodila računa svakom detalju, Nenad je na svaku njenu ideju izgovarao: Čitaš mi misli!

Zamislite da ste dobili pozivnicu za venčanje, ali vas je sačekala vremenska mašina i direktno vas teleportovala 200 godina unazad! Sigurni smo da su se tako osećali svatovi na Nenadovom i Majinom venčanju, koji su im, umesto standardne svadbe u belom, priredili nesvakidašnji užitak u steampunk stilu.

Crni odltajmer parkiran ispred rustične vile, sazidane davne 1935. godine za potrebe prvog gradonačelnika Beograda Vladu Ilića. Zatim mlada u crveno-crnoj raskošnoj venčanici, čipka na bidermajeru, srebrni leptirovi u kosi, teška ogrlica izrađena od satnih mehanizama i zupčanika, frak i štap, cilindar, ručni sat, srebrne burme, bodež umesto klasičnog noža za sečenje torti… svaki detalj bio je kockica jedne priče i svaki je bio podjednako važan. Maja je vodila računa o svakoj sitnici, a Nenad je na svaku njenu ideju izgovarao: Čitaš mi misli!

– Ceo život smo takvi: način oblačenja, interesovanja, muzika, film, način razmišljanja, ukratko – način života.

Maja-i-Nenad---vencanje-u-viktorijanskom-stilu8

A kako je sve počelo?

– Upoznali smo se pre sedam godina u klubu Underworld – priseća se Nenad Bekvalac, dramaturg i autor kultne emisije Šok koridor, aširu priču sa njegovog venčanja možete pročitati u novom broju magazina Venčanje.

Maja Bulatović, advokat po struci, prišla mu je da pohvali njegov rad, a on nije ostao imun na njenu iskrenost.

– I eto. Živimo zajedno već tri godine, preseljenje je upravo i bila odluka za ceo život. Desilo se spontano, bez posebnih razmatranja za i protiv. Samo venčanje je došlo kao rezultat želje da napravimo naš bal.

Iako se može učiniti da je planiranje njihove filmske ljubavne priče (sa elemntima horora i gotike) trajalo mesecima, Maja i Nenad su za samo četiri meseca uspeli da stvore svoj svet iz mašte.

– U Srbiji je teško organizovati neobično venčanje. Novac čak i nije najveći problem, već valja naći ljude koji su u mogućnosti da svaku ideju sprovedu baš kako smo mi zamislili. Nismo imali problem oko dogovora. Apsolutno smo sve želeli isto, jedino na šta nismo pristajali je kompromis, makar oko najmanjeg detalja. Sve je moralo da bude baš kako smo zamislili i bilo nam je bitno da svi gosti uživaju i da svima bude lepo. Program koji smo sastavili bio je skoro bez predaha. Izbor muzke je bila jedna od važnijih stvari – objasnila nam je Maja.

Maja-i-Nenad---vencanje-u-viktorijanskom-stilu9

Njihov savet svima vama koji ćete uskoro pred matičara je da pokušate „da sačuvate živce koliko god je moguće, jer organizacija venčanja u životu svakoga jeste najlepši, ali i najstresniji projekat“.

 


NAŠA LISTA VENČANJA: 

Venčanica i odelo: Fashion design centar Belgrade

dizajneri Marina Anđelković, Ana Barajević i Mina Petrović

Pelerina: Dragana Gavrilović

Cilindar: Kape Rade

Restoran: Hotel Admiral klub

Šminka: Jelena Đorđević

Frizura: Bernard Korać

Burme: Marsel

Fotograf: Foto Mile

Torta: Krcko Oraščić

Dekoracije: Cvećara Mila Aranđelovac

 

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien