Verenički prsten: Koje značenje ima određena boja kamena

Ako vas je vaš dragi iznenadio vereničkim prstenom, ali nikako običnim i jednostavnim, već onaj čiji je kamen u boji, sigurno ste se zapitale koje značenje ima baš ta boja. Pogledajte koje značenje ima žuti, plavi, braon i zeleni kamen

 

Ukoliko ste upravo zaprošene, vaš zadatak jeste da verenički prsten pokažete drugaricama i budućim deverušama, ali i da saznate šta označava boja kamena na vašem prstenu. Za vas smo izdvojili četiri boje kamena, a možda jednu od njih baš vi imate na vereničkom prstenu.

verenički prsten

1. Žuti kamen

Sa izuzetnom zlatnom nijansom, žuti kamen simboliše bezvremensku i savršenu ljubav. U različitom obliku, prsten sa žutim kamenom specijalno je dizajniran da zadovolji svačiji ukus. On je pre svega upečatljiv i jedinstven, i za žene koje su optimistične i sa puno entuzijazma.

2. Plavi kamen

Vatra i jasnoća plavog kamena simbolizuje ljubav, posvećenost i snagu. Ova boja kamena često se označava i kao veoma moderna boja, koje teži da iskaže kako lepotu samog prstena, tako i lepotu žene.

3. Braon kamen

Ova boja kamena simoliše stabilnost, harmoniju, praktičnosti i pouzdanost. Savršeno pristaju ženama koje su praktične i žele jednostavan prsten, ali ne previše upadljiv.

4. Zeleni kamen

Prstenje sa zelenim kamenom, veoma su retki. Oni ukazuju na zajedničku ljubav prema prirodi i zemlji, te je na taj način večni simbol ljubavi i odanosti prema prirodi,ali i prema jedno drugome. Postoji u različitim oblicima kao i nijansama. Oni su jedinstveni i posebni, baš kao i žena koja ga nosi.

PROČITAJTE I: Prva izložba dijamanata u našoj zemlji                          


Autor: Marija Jović

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien