11 saveta za lakše planiranje rasporeda sedenja na venčanju

Foto: Flickr

Ovi saveti će vam pomoći da raspoređivanje gostiju na svadbi ne preraste u noćnu moru.

Planiranje venčanja može biti veoma naporno, a sveže venčani parovi će vam reći da je jedan od najtežih zadataka sigurno bilo pravljenje rasporeda sedenja gostiju.

Evo nekoliko koraka koji će vam olakšati ovaj deo planiranja veselja.

1. Uzmite od restorana raspored stolova ili fotografišite salu. Tako će vam biti lakše da pravite planove.

2. Sačekajte da vam svi gosti odgovore da li dolaze na slavlje. Najbolje je da na pozivnicama naznačite do kog datuma pozvani mogu da vas obaveste da li dolaze.

3. Prvo odredite gde ćete vi sedeti, ukoliko nije već određeno pravilima restorana. ,

4. Pitajte vaše roditelje za savete. Njihova pomoć će vam biti dragocena kod raspoređivanja rođaka jer najbolje znaju koji se gosti dobro slažu i ko bi s kim voleo da sedi.

Više o … Novi trend: Video pozivnice za venčanje

5. Iskoristite prednosti moderne tehnologije. Skinite razne programe i aplikacije koje će vam pomoći u pravljenju rasporeda.

6. Rasporedite goste po stolovima, ne po stolicama. Tako ćete uštedeti vreme i omogućiti svatovima da sednu gde žele u okviru jednog stola.

7. Grupišite svatove. Najbolje je da goste grupišete prema određenom kriterijumu – rođaci, kolege s posla, komšije, drugovi iz škole…

8. Ne pravite stolove za samce. Iako deluje primamljivo jer tako možda želite da pruite priliku slobodnim gostima da se upoznate, njima će verovatno biti neprijatno.

9. Odredite stolove za decu. Najmlađim gostima može se servirati posebna hrana i može im biti posebno zabavno.

10. Uzmite u obzir starost gostiju. Stariji svatovi sigurno neće biti oduševljeni ako sede blizu benda, pa ih možete smestiti dalje od muzike.

11. Pomešajte goste. Ne morate da poštujete pravilo da se svatovi s mladine i mladoženjine strane ne mešaju. Slobdno stavite goste isteog uzrasta i interesovanja za isti sto bez obzira s čije su strane.

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien